Forrás: Getty

#vegyélhazait – Különleges fonott kiegészítők magyar alkotók munkáiból

Folk&Vintage – Divat a természetből

Egy életérzés, ahol a természet és a hagyomány találkozik a designnal. Egyedi, természetes, fenntartható magyar kézműves termékek Kiss Tünde gyékényfonó népi iparművész által készítve. Kiss Tünde tárgyalkotó népi iparművész vagyok. Munkáimat természetes anyagokból, elsősorban gyékényből, illetve kákából készítem. A felhasznált növényeket én gyűjtöm be, gondosan odafigyelve arra, hogy a legjobb minőségű alapanyagok legyenek feldolgozva. Az általam létrehozott „Folk&Vintage – Természetből fonva” márkában, a hagyományt „fonom” össze a mai modern elvárásokkal.

Elérhetőségek:Kiss Tünde, info@folkandvintage.hu, Facebook

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Ediart

Már tini koromban barátkoztam a kézműveskedéssel. Leginkább horgolással foglalkozok, de pár éve beleszerettem a vesszőfonásba is. Amerikai főzött, hántolt fűzfavesszőkből szappantartókat, gyümölcstartókat, fűszer-, illetve virágtartókat, illetve kisebb asztali kosarakat készítek. Hamarosan elkészül a megújult webáruházam, portékáim addig is a https://www.facebook.com/ediartt címen érhetőek el

Vessző gyümölcstartó 3300 Ft

Amerikai főzött, hántolt minőségi fűzfavesszőből készítettem ezt a cuki gyümölcstartót mely különleges hangulatot varázsol a konyhába. Méretei:21 * 22 cm

Fonott hagyma, fűszer tároló kosár 6800 Ft

Amerikai főzött, hántolt fűzfavesszőből készítettem ezt a hagymatároló/fűszertároló kosarat, melyet felakaszthatsz a falra, és különleges stílust, hangulatot ad a konyhádnak, kamrádnak. Tarthatsz benne a hagymán kívül szárított fűszereket csokorban vagy szárított virágokat is. Teherbírás max 1.5-2 kg. Természetes anyagból készült, így ha sok-sok év alatt elöregszik, akár komposztálhatod is. Alját csodaszép “Japán szem” fogja össze. Magassága a füle nélkül 55 cm, felső átmérője 18 cm.

Vessző szappantartó 2000 Ft

Amerikai főzött, hántolt fűzfavesszőből készült szappantartó. A rá helyezett vizes szappan könnyen megszárad, nem áll a vízben. Ajánlott néha kis kefével letisztogatni. Természetes anyagból készült, így ha sok-sok év alatt elöregszik, akár komposztálhatod is! Mérete változó (13 X 14 cm. körüli)

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Niriti Decor Szalon

Termékeimet újrahasznosított alapanyagból, papírfonással készítem, melyhez különböző anyagokat és technikákat alkalmazok díszítésként. Könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők egy különleges technikának köszönhetően.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Ancsa papírfonásai

Kovács Anikó vagyok. Pár éve próbálkoztam a papírfonással, ami azóta a hobbimmá vált. Gyakorlatilag hulladékba kerülő újságpapírnak adok új életet azzal, hogy tárgyakat fonok belőle. Szeretem a kihívásokat, ezért bármilyen elképzelést szívesen fogadok, és megpróbálom elkészíteni.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Fonott Bútor és Kosárkészítő

A kosárfonást, mint szép régi kézműves mesterséget 2005 év végén kezdtem kitanulni egy igen súlyos baleset után, amikor is kerekesszékbe kerültem. A fonást hamar megszerettem, és hamar sikerült is elsajátítanom minden apró kis lépést és fortélyt. 2007-től számos rendezvényen voltam, ahol bemutattam, illetve értékesítettem az általam készített termékeket, amelyek nagy részben saját elképzelésem alapján, illetve saját kivitelezésben készülnek, ám megrendelésre egyedi igényeket is megvalósítok. Otthonát, hétvégi házát berendezheti vagy a meglévő bútorait kiegészítheti a kiváló minőségű vesszőből, hagyományosan kézzel készített használati tárgyakkal, eszközökkel legyen az kosár, bútor vagy más egyéb kiegészítő. Termékeimet pácolással, festéssel, lakkozással és textíliákkal színesítem.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.