#vegyélhazait – Különleges fonott kiegészítők magyar alkotók munkáiból

#vegyélhazait – Különleges fonott kiegészítők magyar alkotók munkáiból

Ma már nem otthon egy otthon, ha nincs benne legalább egy fonott kiegészítő. Mi most többet is hoztunk nektek, hogy tudjatok válogatni – persze ezúttal is kizárólag magyar alkotók munkáiból.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Folk&Vintage – Divat a természetből

Egy életérzés, ahol a természet és a hagyomány találkozik a designnal. Egyedi, természetes, fenntartható magyar kézműves termékek Kiss Tünde gyékényfonó népi iparművész által készítve. Kiss Tünde tárgyalkotó népi iparművész vagyok. Munkáimat természetes anyagokból, elsősorban gyékényből, illetve kákából készítem. A felhasznált növényeket én gyűjtöm be, gondosan odafigyelve arra, hogy a legjobb minőségű alapanyagok legyenek feldolgozva. Az általam létrehozott „Folk&Vintage – Természetből fonva” márkában, a hagyományt „fonom” össze a mai modern elvárásokkal.

Elérhetőségek:Kiss Tünde, info@folkandvintage.hu, Facebook

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Ediart

Már tini koromban barátkoztam a kézműveskedéssel. Leginkább horgolással foglalkozok, de pár éve beleszerettem a vesszőfonásba is. Amerikai főzött, hántolt fűzfavesszőkből szappantartókat, gyümölcstartókat, fűszer-, illetve virágtartókat, illetve kisebb asztali kosarakat készítek. Hamarosan elkészül a megújult webáruházam, portékáim addig is a https://www.facebook.com/ediartt címen érhetőek el

Vessző gyümölcstartó 3300 Ft

Amerikai főzött, hántolt minőségi fűzfavesszőből készítettem ezt a cuki gyümölcstartót mely különleges hangulatot varázsol a konyhába. Méretei:21 * 22 cm

Fonott hagyma, fűszer tároló kosár 6800 Ft

Amerikai főzött, hántolt fűzfavesszőből készítettem ezt a hagymatároló/fűszertároló kosarat, melyet felakaszthatsz a falra, és különleges stílust, hangulatot ad a konyhádnak, kamrádnak. Tarthatsz benne a hagymán kívül szárított fűszereket csokorban vagy szárított virágokat is. Teherbírás max 1.5-2 kg. Természetes anyagból készült, így ha sok-sok év alatt elöregszik, akár komposztálhatod is. Alját csodaszép “Japán szem” fogja össze. Magassága a füle nélkül 55 cm, felső átmérője 18 cm.

Vessző szappantartó 2000 Ft

Amerikai főzött, hántolt fűzfavesszőből készült szappantartó. A rá helyezett vizes szappan könnyen megszárad, nem áll a vízben. Ajánlott néha kis kefével letisztogatni. Természetes anyagból készült, így ha sok-sok év alatt elöregszik, akár komposztálhatod is! Mérete változó (13 X 14 cm. körüli)

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Niriti Decor Szalon

Termékeimet újrahasznosított alapanyagból, papírfonással készítem, melyhez különböző anyagokat és technikákat alkalmazok díszítésként. Könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők egy különleges technikának köszönhetően.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Ancsa papírfonásai

Kovács Anikó vagyok. Pár éve próbálkoztam a papírfonással, ami azóta a hobbimmá vált. Gyakorlatilag hulladékba kerülő újságpapírnak adok új életet azzal, hogy tárgyakat fonok belőle. Szeretem a kihívásokat, ezért bármilyen elképzelést szívesen fogadok, és megpróbálom elkészíteni.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Fonott Bútor és Kosárkészítő

A kosárfonást, mint szép régi kézműves mesterséget 2005 év végén kezdtem kitanulni egy igen súlyos baleset után, amikor is kerekesszékbe kerültem. A fonást hamar megszerettem, és hamar sikerült is elsajátítanom minden apró kis lépést és fortélyt. 2007-től számos rendezvényen voltam, ahol bemutattam, illetve értékesítettem az általam készített termékeket, amelyek nagy részben saját elképzelésem alapján, illetve saját kivitelezésben készülnek, ám megrendelésre egyedi igényeket is megvalósítok. Otthonát, hétvégi házát berendezheti vagy a meglévő bútorait kiegészítheti a kiváló minőségű vesszőből, hagyományosan kézzel készített használati tárgyakkal, eszközökkel legyen az kosár, bútor vagy más egyéb kiegészítő. Termékeimet pácolással, festéssel, lakkozással és textíliákkal színesítem.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin