Válaszd az elegancia színét – 5 ok, amiért érdemes arannyal dekorálni

Válaszd az elegancia színét – 5 ok, amiért érdemes arannyal dekorálni

Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni a lakásod összképét, de még nem tudod, hogyan is állj neki, akkor jó ötlet elgondolkodni az arany dekoráción. A legtöbb stílusban megfér az arany szín, ráadásul magában is nagyon mutatós, ezért megéri használni. Hoztunk 5 érvet, ami garantáltan meggyőz arról, hogy te is használj arany színt a lakásban.

Ötletládához ad!

1. Különleges és egyedi kinézet

Hidd el, ha aranyat használsz a dekorációhoz, akkor egyik ismerős lakásában sem fogsz hasonló díszítéssel találkozni. Sokan ódzkodnak ettől a színtől, ezért nem túlságosan elterjedt, de pont ezért fog egy nagyon különleges és egyedi kinézetet kölcsönözni az egész élettérnek. Légy te a bátor, és ejts ámulatba minden vendéget az arany lakásoddal!

2. Magas minőségérzet

Az arany és az arany szín a minőséget jelképezi, így még ha nem is a nemesfém, csak a szín díszíti a lakást, az sokkal minőségibbnek fog hatni. Egy arany képkeret, csillár vagy tükör nagyon sokat tud lendíteni az egész helyiség összhatásán.

Válaszd az elegancia színét – 5 ok, amiért érdemes arannyal dekorálni
Forrás: Getty

3. Színekkel való kombinálhatóság

Mivel nem túlságosan kirívó az arany szín, így a legtöbb dizájnba jól bele tud olvadni. Amikor régen sok aranyat használtak a tehetős emberek otthonuk dekorálásánál, akkor is mindenféle színnel kombinálva tették ezt, így mi is nyugodtan szabadon engedhetjük a fantáziánkat. Inspirációt keresve akár különböző kastélyok berendezését is érdemes lehet megnézni.

4. Értéknövelő hatás

A magas minőségérzetnél már volt szó erről, de ez nem csak az érzetre igaz, akár a pénztárcánkon is meglátszódhat. Ha eladásra kínáljuk a lakást, amiben van egy kis arany dekoráció, akkor az eladási ára magasabb lehet, főként azért, mert a lehetséges vevőknek meg fog akadni a szemük az arany dekoráción.

Válaszd az elegancia színét – 5 ok, amiért érdemes arannyal dekorálni
Forrás: Getty

5. Időtálló dizájn

A minőség sosem fog kimenni a divatból, ezzel együtt pedig az arany helye biztos. A meghatározó stílusok jönnek és mennek, de mivel az arany dekoráció a legmodernebb lakásokban is jól mutat, egy teljes felújítás után is használható marad az összes ilyen dekorációs elemünk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin