Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk

Otthonunk rendszerezése és a rend fenntartása egyáltalán nem könnyű. Az pedig csak még tovább nehezíti a dolgot, ha néhány komoly hibát is elkövetünk a rendszerezésben. Mutatjuk a listát azokról a rendszerezési szokásokról, melyekről mielőbb le KELL szoknod.

Ötletládához ad!

1. Lomtalanítás előtt vásárlunk tárolókat

A legfontosabb szabály, hogy addig nem tudod milyen és mennyi tárolóra van szükség, míg tele van az otthonod limlomokkal. Ez elég egyértelmű szabálynak tűnhet, ám amikor eluralkodik otthon a káosz, és rendet szeretnénk tenni, a tárolók beszerzésével kezdünk, pedig ideális esetben először szelektálunk, és a megmaradt holmiknak vásárlunk dobozokat és kosarakat.

2. Nem tervezünk és gondolkodunk

A rendszerezés, főleg a szisztéma kialakítása, tervezést és átgondolást igényel. Mielőtt lomtalanításba és egy új rendszer felépítésébe kezdünk, mindenképp gondoljuk végig, nem lehetséges-e praktikusabban átformálni az eddigi struktúrát.

3. Nem igazítjuk az életmódunkhoz a tárolást

A hangsúly nem azon van, hogy már megint csupa lom és kupi a lakás, hanem hogy miért esett szét ismét minden. Elsőre olyan egyszerű válasz juthat eszünkbe, minthogy „lusták voltunk pakolni” vagy „a gyerek megint mindent szanaszét hagyott”. Bár ezek sok esetben igaz állítások, érdemes megvizsgálni, hogy a tárolási módunk illeszkedik-e az életmódunkhoz. Például kicsi gyerekek számára nem kényelmesen elérhetők a kosarak, vagy esetleg praktikusabb lenne fiókokra váltani a polcok helyett, hogy ne kelljen tornyozni a ruhákat, melyek aztán könnyedén ledőlnek.

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk
Forrás: Getty

4. A trendi, ám haszontalan megoldásokat követjük

Ne értsd félre, az interneten valóban rengeteg szuper tárolási trükköt és praktikát lehet találni, azonban hiba csak ezek mentén mozogni. Gondoljuk át, valóban segítségünkre van-e az új, divatos megoldás vagy az inkább csak látványos.

5. A rendszerzés nem része a rutinunknak

A rendszerezés ideális esetben nem egyben értendő a lomtalanítással, sokkal inkább a hétköznapjaink része. Például szánjunk rá időt a heti nagytakarításnál vagy hétvégén egy-két órát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin