Forrás: Getty

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk

1. Lomtalanítás előtt vásárlunk tárolókat

A legfontosabb szabály, hogy addig nem tudod milyen és mennyi tárolóra van szükség, míg tele van az otthonod limlomokkal. Ez elég egyértelmű szabálynak tűnhet, ám amikor eluralkodik otthon a káosz, és rendet szeretnénk tenni, a tárolók beszerzésével kezdünk, pedig ideális esetben először szelektálunk, és a megmaradt holmiknak vásárlunk dobozokat és kosarakat.

2. Nem tervezünk és gondolkodunk

A rendszerezés, főleg a szisztéma kialakítása, tervezést és átgondolást igényel. Mielőtt lomtalanításba és egy új rendszer felépítésébe kezdünk, mindenképp gondoljuk végig, nem lehetséges-e praktikusabban átformálni az eddigi struktúrát.

3. Nem igazítjuk az életmódunkhoz a tárolást

A hangsúly nem azon van, hogy már megint csupa lom és kupi a lakás, hanem hogy miért esett szét ismét minden. Elsőre olyan egyszerű válasz juthat eszünkbe, minthogy „lusták voltunk pakolni” vagy „a gyerek megint mindent szanaszét hagyott”. Bár ezek sok esetben igaz állítások, érdemes megvizsgálni, hogy a tárolási módunk illeszkedik-e az életmódunkhoz. Például kicsi gyerekek számára nem kényelmesen elérhetők a kosarak, vagy esetleg praktikusabb lenne fiókokra váltani a polcok helyett, hogy ne kelljen tornyozni a ruhákat, melyek aztán könnyedén ledőlnek.

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk
Forrás: Getty

4. A trendi, ám haszontalan megoldásokat követjük

Ne értsd félre, az interneten valóban rengeteg szuper tárolási trükköt és praktikát lehet találni, azonban hiba csak ezek mentén mozogni. Gondoljuk át, valóban segítségünkre van-e az új, divatos megoldás vagy az inkább csak látványos.

5. A rendszerzés nem része a rutinunknak

A rendszerezés ideális esetben nem egyben értendő a lomtalanítással, sokkal inkább a hétköznapjaink része. Például szánjunk rá időt a heti nagytakarításnál vagy hétvégén egy-két órát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.