Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk

Otthonunk rendszerezése és a rend fenntartása egyáltalán nem könnyű. Az pedig csak még tovább nehezíti a dolgot, ha néhány komoly hibát is elkövetünk a rendszerezésben. Mutatjuk a listát azokról a rendszerezési szokásokról, melyekről mielőbb le KELL szoknod.

Ötletládához ad!

1. Lomtalanítás előtt vásárlunk tárolókat

A legfontosabb szabály, hogy addig nem tudod milyen és mennyi tárolóra van szükség, míg tele van az otthonod limlomokkal. Ez elég egyértelmű szabálynak tűnhet, ám amikor eluralkodik otthon a káosz, és rendet szeretnénk tenni, a tárolók beszerzésével kezdünk, pedig ideális esetben először szelektálunk, és a megmaradt holmiknak vásárlunk dobozokat és kosarakat.

2. Nem tervezünk és gondolkodunk

A rendszerezés, főleg a szisztéma kialakítása, tervezést és átgondolást igényel. Mielőtt lomtalanításba és egy új rendszer felépítésébe kezdünk, mindenképp gondoljuk végig, nem lehetséges-e praktikusabban átformálni az eddigi struktúrát.

3. Nem igazítjuk az életmódunkhoz a tárolást

A hangsúly nem azon van, hogy már megint csupa lom és kupi a lakás, hanem hogy miért esett szét ismét minden. Elsőre olyan egyszerű válasz juthat eszünkbe, minthogy „lusták voltunk pakolni” vagy „a gyerek megint mindent szanaszét hagyott”. Bár ezek sok esetben igaz állítások, érdemes megvizsgálni, hogy a tárolási módunk illeszkedik-e az életmódunkhoz. Például kicsi gyerekek számára nem kényelmesen elérhetők a kosarak, vagy esetleg praktikusabb lenne fiókokra váltani a polcok helyett, hogy ne kelljen tornyozni a ruhákat, melyek aztán könnyedén ledőlnek.

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk
Forrás: Getty

4. A trendi, ám haszontalan megoldásokat követjük

Ne értsd félre, az interneten valóban rengeteg szuper tárolási trükköt és praktikát lehet találni, azonban hiba csak ezek mentén mozogni. Gondoljuk át, valóban segítségünkre van-e az új, divatos megoldás vagy az inkább csak látványos.

5. A rendszerzés nem része a rutinunknak

A rendszerezés ideális esetben nem egyben értendő a lomtalanítással, sokkal inkább a hétköznapjaink része. Például szánjunk rá időt a heti nagytakarításnál vagy hétvégén egy-két órát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin