Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk

Otthonunk rendszerezése és a rend fenntartása egyáltalán nem könnyű. Az pedig csak még tovább nehezíti a dolgot, ha néhány komoly hibát is elkövetünk a rendszerezésben. Mutatjuk a listát azokról a rendszerezési szokásokról, melyekről mielőbb le KELL szoknod.

Ötletládához ad!

1. Lomtalanítás előtt vásárlunk tárolókat

A legfontosabb szabály, hogy addig nem tudod milyen és mennyi tárolóra van szükség, míg tele van az otthonod limlomokkal. Ez elég egyértelmű szabálynak tűnhet, ám amikor eluralkodik otthon a káosz, és rendet szeretnénk tenni, a tárolók beszerzésével kezdünk, pedig ideális esetben először szelektálunk, és a megmaradt holmiknak vásárlunk dobozokat és kosarakat.

2. Nem tervezünk és gondolkodunk

A rendszerezés, főleg a szisztéma kialakítása, tervezést és átgondolást igényel. Mielőtt lomtalanításba és egy új rendszer felépítésébe kezdünk, mindenképp gondoljuk végig, nem lehetséges-e praktikusabban átformálni az eddigi struktúrát.

3. Nem igazítjuk az életmódunkhoz a tárolást

A hangsúly nem azon van, hogy már megint csupa lom és kupi a lakás, hanem hogy miért esett szét ismét minden. Elsőre olyan egyszerű válasz juthat eszünkbe, minthogy „lusták voltunk pakolni” vagy „a gyerek megint mindent szanaszét hagyott”. Bár ezek sok esetben igaz állítások, érdemes megvizsgálni, hogy a tárolási módunk illeszkedik-e az életmódunkhoz. Például kicsi gyerekek számára nem kényelmesen elérhetők a kosarak, vagy esetleg praktikusabb lenne fiókokra váltani a polcok helyett, hogy ne kelljen tornyozni a ruhákat, melyek aztán könnyedén ledőlnek.

Újabb 5 nagy rendszerezési hiba, amit szinte mindannyian elkövetünk
Forrás: Getty

4. A trendi, ám haszontalan megoldásokat követjük

Ne értsd félre, az interneten valóban rengeteg szuper tárolási trükköt és praktikát lehet találni, azonban hiba csak ezek mentén mozogni. Gondoljuk át, valóban segítségünkre van-e az új, divatos megoldás vagy az inkább csak látványos.

5. A rendszerzés nem része a rutinunknak

A rendszerezés ideális esetben nem egyben értendő a lomtalanítással, sokkal inkább a hétköznapjaink része. Például szánjunk rá időt a heti nagytakarításnál vagy hétvégén egy-két órát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin