Forrás: Getty

Teljesíts 100%-osan saját otthonodban – 5 érv, ami miatt megéri dolgozószobát kialakítani otthonodban

A dolgozószoba nem csak a fontos, befolyásos üzletemberek számára ajánlott, hiszen manapság már rengetegen dolgozunk otthonról. Ez azonban számos kihívást hoz magával, amin egy munkának dedikált helyiség sokat könnyíthet. Hoztunk 5 érvet, ami miatt mindenképp megéri dolgozószobát kialakítani otthonunkban, ha van rá lehetőségünk.

  1. Csend és nyugalom: Senkinek sem kell magyarázni, miért káros hangzavarban dolgozni. Bizonyítottan csökkenti a produktivitást, ha a többi családtag zörgését hallgatjuk a nappaliban vagy a konyhában. A dolgozószobában magunkra csukhatjuk az ajtót, hogy nyugodtan, produktívan dolgozhatunk.
  2. Nyugodt, ingerszegény környezet: Az otthonról dolgozók többségének ismerős a probléma, amikor a kanapéról dolgozva a munka helyett inkább takarítunk, pakolászunk. A dolgozószoba előnye, hogy jóval kevesebb figyelemelterelő tárgy és inger vesz minket körül.
  3. Professzionális helyszín: Amennyiben a munkádból kifolyólag néha munkatárs vagy ügyfél fordul meg nálad, akkor kifejezetten ajánlott a dolgozószoba kialakítása. A professzionális környezet szimpatikus lesz az üzlettársaknak, ez pedig pozitív hatással lesz a közös munkára.
  4. Kényelem és állandóság: Bosszantó tud lenni, amikor az ebédhez le kell bontani az otthoni irodát, mivel a konyhaasztalon dolgozol. A dolgozószoba másik nagy előnye, hogy a munkaeszközöknek megvan a saját, fix helyük. Az állandóság pedig kényelemmel jár, hiszen jóval kevesebbet kell pakolászni, ráadásul a fix felállást könnyebben személyre tudjuk szabni.
  5. Határ a munka és a személyes élet között: A home office elterjedése óta számos kutatás készült arról, hogy az otthoni munkavégzés mennyiben befolyásolja a magánéletet. Az eredmények arról számoltak be, hogy akinek nincs elkülönített munkatere, az nehezebben tud kikapcsolni saját otthonában, hiszen a kanapén filmezve is a „munkahelyén” ül.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.