Forrás: Getty

Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

1. tipp: Hajszárító

A fűtőtestek letakarítása nem egy egyszerű feladat. Gyakran hozzá sem férsz minden részhez, így nem tudod teljesen tisztává varázsolni a radiátort. Ezt a problémát azonban egy hajszárítóval könnyedén orvosolhatod! Egyszerűen kapcsold be készüléket, és irányítsd a fűtőtestre. A hajszárító a legszűkebb résekből is kifújja a port, amit aztán a földről már csak össze kell gyűjtened, miután leülepedett.

2. tipp: Ruhatisztító henger

Egy ilyen hengerrel könnyedén és gyorsan el tudod távolítani a szöszöket és a port a lámpaernyőkről, díszpárnákról és a kárpitozott bútorokról. Még a nehezen hozzáférhető részekről is összeszed mindennemű koszt, így búcsút inthetsz akár a hajszálaknak is.

3. tipp: Elszíneződött fugák

Ha van otthon elektromos fogkeféd, akkor van egy jó hírünk: ezzel alaposan meg tudod tisztítani az elszíneződött fugákat. Tegyél a fogkefére némi sütőport vagy fogkrémet, kapcsold be, és alaposan dörzsöld át vele a megtisztítandó csempeközöket. Nagyon fontos, hogy miután átsikáltad azokat, várj 30 percet, és csak a fél óra letelte után mosd le a fogkrémet vagy sütőport. Addig ugyanis működik.

4. tipp: Vízkő-eltávolítás

Ezzel a trükkel rendkívül egyszerűen el tudod tüntetni a vízkövet a zuhanyfejről, amit még le sem kell szerelned. Mindössze egy műanyagzacskóra és némi ecetre lesz szükséged. Az ecetet töltsd bele a zacskóba, majd azt úgy rögzítsd a zuhanyfejre, hogy a fúvókákat teljesen ellepje a lé. Egy éjszakán át hagyd így, és másnapra leoldja majd a vízkő nagy részét. Ezt a trükköt egyébként csaptelepeknél is alkalmazhatod.

5. tipp: Reluxa

A reluxa tisztítását a legtöbben mindig csak elnapolják, hiszen ez is egy időigényes feladat. A következő trükknek hála azonban gyorsan végezni fogsz ezzel a munkával. Mindössze egy grillfogóra és két mikroszálas rongyra lesz szükséged. Utóbbiakat egy-egy gumival rögzítsd az előbbi két szárára, majd minden egyes lamellát fogj közre, és lassan ide-oda húzd végig a fogót. Így mindenhonnan alaposan el tudod távolítani a port és a szennyeződéseket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.