Hozzávalók
- Két edény
- Egy tepsi
- Sütőpapír
- Sütikiszúrók
- Néhány rúd fahéj és/vagy csillagánizs
- Méhviasz vagy gyertya maradványok
- Tű (stoppolótű)
- Szalag vagy vékony madzag
Elkészítés
- Tedd az egyik edénybe a méhviaszt vagy a gyertya maradványokat, majd ezt helyezd bele egy nagyobb edénybe, és közepes lángon melegítsd, míg fel nem olvad a viasz.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Ha felolvadt a méhviasz, akkor önts egy vékony réteget belőle a tepsibe, majd ebbe helyezd bele a sütőkiszúrókat.
- A sütiformák közepébe tegyél egy darab csillagánizst vagy egy rúd egész fahéjat.
- Ezután tölts a formákba még méhviaszt, de csak annyit, hogy a fűszerek még kilátszódjanak.
- Várd meg, míg megdermed a viasz.
- Ha már teljesen megszilárdult, óvatosan szedd ki a formákból.
- A tűt tartsd rövid ideig egy gyertya lángjába, így könnyedén át tudod szúrni vele a megdermedt méhviasz.
- A szalagot vagy vékony madzagot fűzd át a lyukon, és köss rá csomót, és már kész is vagy.
Tipp! Ne akaszd a méhviasz díszeket fényfüzér vagy gyertya közelébe, ugyanis a keletkező hő hatására könnyen megolvadhat.