Szilikonos sütőlapok szakszerű tisztítása – Így lesz hosszú életű és újszerű mindig a sütőlap

Szilikonos sütőlapok szakszerű tisztítása – Így lesz hosszú életű és újszerű mindig a sütőlap

A szilikonos sütőlap a hobbi szakácsok legjobb barátja. Komoly segítség sütés során, hiszen nincs többé tepsivakarás vagy sütibe ragadt sütőpapír. Szerencsére megfelelő tisztítás mellett évekig jó szolgálatot tehet nekünk, ezért jó tudni, hogyan is kell szakszerűen takarítani.

Ötletládához ad!

Milyen sűrűn kell tisztítani a szilikonos sütőlapokat?

Röviden: minden használat után. Gondoljunk csak bele, ha az ételmaradékokat visszatesszük vele a sütőbe, akkor előbb-utóbb „beleég” a sok maradvány, és utána már lehetetlen lesz megszabadulni tőlük. Arról nem is beszélve, hogy az ételmaradványok az éppen készülő finomságokat is elronthatják.

Hogyan tisztítsuk a szilikonos sütőlapokat?

Bár a szilikonos sütőlapokat be lehet tenni a mosogatógépbe, több érv is amellett szól, hogy inkább kézzel tisztítsuk őket. A mosogatógép nem elég kíméletes, ráadásul meghajolhat benne lap, ami utána használhatatlan lesz. Ezzel szemben kézzel alaposan és kíméletesen távolíthatjuk el az összes szennyeződést róla.

1. Áztatás

Csakúgy, mint az ételmaradékos edényeknél, úgy a szilikonos sütőlapnál is sokat segíthet, ha forró vízbe áztatjuk azokat. Ezzel az egyszerű módszerrel hatásosan fellazíthatjuk az összes ragacsos ételmaradványt, amiket egyébként lehetetlen lenne levakarni.

2. Mosogatás

Az áztatás után elkezdhetjük az alapos tisztítást. Langyos vízzel és mosogatószerrel kezdjük el átdörzsölni az egész sütőlapot. Figyeljünk rá, hogy ne dörzsi szivaccsal csináljuk, mert akkor felsértjük a felületét, amibe végérvényesen beletapadnak majd az ételmaradékok.

3. Természetes fertőtlenítés és szagtalanítás

A fertőtlenítés is időszerű minden harmadik-negyedik használat után. Ilyenkor érdemes szagtalanítani is a szilikonlapot. A jó hír, hogy mindkettőt lehet teljesen természetes anyagokkal, így teljesen biztonságos. A fertőtelítéshez ecettel töröljük át alaposan a lap felületét, akár hagyhatjuk is állni rajta egy picit. Szódabikarbónával pedig szagtalanítani tudjuk: egyszerűen csak szórjuk be a szilikonos sütőlap egész felületét, miután megszáradt. Hagyjuk rajta állni 1-2 órát, majd söpörjük le róla a szódabikarbónát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin