Zavarnak a repedések a falon? Íme 3 módszer, hogy eltüntesd

Zavarnak a repedések a falon? Íme 3 módszer, hogy eltüntesd

Mindig nagyon bosszantó, amikor a szépen festett falon bármilyen hiba megjelenik. Szerencsére vannak olyan problémák, amiket nem nehéz kijavítani, pláne, ha kreatívan állunk a problémához. A repedések a falon a bosszantó, de egyszerűen orvosolható kategóriába tartoznak. Mutatjuk is, hogyan tudod ezeket eltüntetni.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Miért vannak repedések a falon?

Ha repedések jelennek meg a falon, mindenképp ajánlott kivizsgálni azoknak az okát. Előfordulhat, hogy beázás vagy szerkezeti probléma áll a háttérben. Nézzük körbe a házat, keressünk gyanús jeleket, vagy kérjük szakember segítségét, ha mi magunk nem találunk semmit. Persze az is előfordulhat, hogy csak „elfáradt” a festés és a vakolás, és komolyabb indok nélkül repedezik a fal. Utóbbi esetben könnyebb dolgunk van, hiszen akkor nem kell drága felújításba fogni.

Hoztunk 3 módszert, amivel eltüntethetők a repedések a falon:

1. Glettelés és festés

Ésszerű megoldás, hogy gletteléssel és festéssel számoljuk fel a repedéseket. Nem a leggyorsabb művelet, de utána hibátlan lesz a fal. Ha nagyon sok repedés rondítja az összképet, akkor az egész felületet le kell csiszolni, glettelni, újra lecsiszolni, végül lefesteni. Eggyel kisebb feladat, ha csak a problémás részeket újítjuk fel így. Kellő csiszolással és a meglévő falszínnel megegyező festékkel észrevehetetlen lesz a javítás.

2. Tapéta

Nem értesz a gletteléshez és festéshez, és nem is akarsz rá most sokat költeni? Akkor a tapétázás lesz a megoldás, ami sokkal egyszerűbb művelet, mint a glettelés, az anyag kikeverése és az egyenletesre csiszolás. Ha olyan helyen vannak a repedések a falon, ahol jól mutatna egy tapétacsík, akkor miért ne használnád ki ezt? Választhatsz színes mintás tapétát, ha feltűnő dekorációt szeretnél, de maradhatsz az egyszerű, a falszínnel megegyező, visszafogott darabnál is. Ebben az esetben szinte fel sem tűnik majd a tapéta, de eltűnnek a csúnya repedések.

3. Képek

Ha semennyi komolyabb erőfeszítést nem szeretnél tenni a repedések eltüntetése érdekében, akkor egyszerűen csak takard el őket képekkel vagy poszterekkel. Válogasd ki a kedvenc családi fotóidat, vagy szerezd be a kedvenc filmed poszterét. Válassz hozzájuk mutatós keretet, és helyezd őket a repedések fölé. Persze ez nem végleges megoldás, de addig tökéletes, amíg gyűjtesz egy kis energiát (és pénzt), hogy rendesen felszámold a problémát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin