Forrás: Getty

Zavarnak a repedések a falon? Íme 3 módszer, hogy eltüntesd

Miért vannak repedések a falon?

Ha repedések jelennek meg a falon, mindenképp ajánlott kivizsgálni azoknak az okát. Előfordulhat, hogy beázás vagy szerkezeti probléma áll a háttérben. Nézzük körbe a házat, keressünk gyanús jeleket, vagy kérjük szakember segítségét, ha mi magunk nem találunk semmit. Persze az is előfordulhat, hogy csak „elfáradt” a festés és a vakolás, és komolyabb indok nélkül repedezik a fal. Utóbbi esetben könnyebb dolgunk van, hiszen akkor nem kell drága felújításba fogni.

Hoztunk 3 módszert, amivel eltüntethetők a repedések a falon:

1. Glettelés és festés

Ésszerű megoldás, hogy gletteléssel és festéssel számoljuk fel a repedéseket. Nem a leggyorsabb művelet, de utána hibátlan lesz a fal. Ha nagyon sok repedés rondítja az összképet, akkor az egész felületet le kell csiszolni, glettelni, újra lecsiszolni, végül lefesteni. Eggyel kisebb feladat, ha csak a problémás részeket újítjuk fel így. Kellő csiszolással és a meglévő falszínnel megegyező festékkel észrevehetetlen lesz a javítás.

2. Tapéta

Nem értesz a gletteléshez és festéshez, és nem is akarsz rá most sokat költeni? Akkor a tapétázás lesz a megoldás, ami sokkal egyszerűbb művelet, mint a glettelés, az anyag kikeverése és az egyenletesre csiszolás. Ha olyan helyen vannak a repedések a falon, ahol jól mutatna egy tapétacsík, akkor miért ne használnád ki ezt? Választhatsz színes mintás tapétát, ha feltűnő dekorációt szeretnél, de maradhatsz az egyszerű, a falszínnel megegyező, visszafogott darabnál is. Ebben az esetben szinte fel sem tűnik majd a tapéta, de eltűnnek a csúnya repedések.

3. Képek

Ha semennyi komolyabb erőfeszítést nem szeretnél tenni a repedések eltüntetése érdekében, akkor egyszerűen csak takard el őket képekkel vagy poszterekkel. Válogasd ki a kedvenc családi fotóidat, vagy szerezd be a kedvenc filmed poszterét. Válassz hozzájuk mutatós keretet, és helyezd őket a repedések fölé. Persze ez nem végleges megoldás, de addig tökéletes, amíg gyűjtesz egy kis energiát (és pénzt), hogy rendesen felszámold a problémát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.