Rejtélyes foltok és lyukak a frissen mosott ruhákon? Ez a 6 dolog lehet a háttérben

Rejtélyes foltok és lyukak a frissen mosott ruhákon? Ez a 6 dolog lehet a háttérben

Rendkívül bosszantó érzés, amikor a frissen mosott ruhákon rejtélyes foltokat vagy lyukakat fedezünk fel. A probléma többnyire egyszerűen kiküszöbölhető, csupán tudnunk kell, hogy mire kell figyelni. Mutatunk 6 lehetséges okot, melyek tehetnek a ruháid roncsolódásáról.

Ötletládához ad!

1. Túl sok klóros fehérítő

Ha túl sok klóros fehérítőt használunk, vagy nem jól keverjük el a fehérítőt a vízzel, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb lyukak és foltok jelenjenek meg a ruhán. Mindig az utasítás szerint keverd ki a fehérítőt, és sose használj a megadott mennyiségnél többet. 

2. Éles felületek

Új íróasztalod van? Esetleg ráférne a parkettára a csiszolás? Előbbinél a pulcsik ujján, utóbbinál a zoknikon fedezhetsz fel lyukakat. Még ha nem is használat közben szakad ki az anyag, az elvékonyodott textilek a mosásban könnyebben kilyukadnak. 

3. Övek és fém díszek

Sajnos elkerülhetetlen, hogy viselés közben beakadjon az övünkbe vagy a cipzárunkba a pulcsink ujja. Amikor pedig a mosógépbe kerül az öv vagy fém gombos pulcsi, több mint valószínű, hogy kilyukasztja a ruhákat.

4. Túl erős centrifuga fokozat

A ruhák címkéjén nem véletlenül van feltüntetve az ajánlott fokozat mosáshoz vagy centrifugához. Ha ezt túllépjük, akkor a ruha anyaga kinyúlik, elvékonyodik, előbb-utóbb pedig kilyukad.

5. Túltöltött mosógép

Az óriási kupac szennyest mindenki szeretné minél hamarabb letudni, ám a mosógép túltöltése lyukas ruhadarabokhoz vezet. Ráadásul a mosógépet is tönkreteszi, ha rendszeresen több ruhát teszünk bele, mint amennyit elbír.

6. Melltartó drót

Ha megsérül a melltartó, és kilóg belőle a drót vége, akkor könnyen kárt tesz mindenben, amivel együtt mossuk. Megelőzhetjük a problémát, ha a melltartókat mindig mosózsákban tesszük be a gépbe. Ez védi a melltartót és a többi ruhadarabot is. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin