Forrás: Getty

Rejtélyes foltok és lyukak a frissen mosott ruhákon? Ez a 6 dolog lehet a háttérben

1. Túl sok klóros fehérítő

Ha túl sok klóros fehérítőt használunk, vagy nem jól keverjük el a fehérítőt a vízzel, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb lyukak és foltok jelenjenek meg a ruhán. Mindig az utasítás szerint keverd ki a fehérítőt, és sose használj a megadott mennyiségnél többet. 

2. Éles felületek

Új íróasztalod van? Esetleg ráférne a parkettára a csiszolás? Előbbinél a pulcsik ujján, utóbbinál a zoknikon fedezhetsz fel lyukakat. Még ha nem is használat közben szakad ki az anyag, az elvékonyodott textilek a mosásban könnyebben kilyukadnak. 

3. Övek és fém díszek

Sajnos elkerülhetetlen, hogy viselés közben beakadjon az övünkbe vagy a cipzárunkba a pulcsink ujja. Amikor pedig a mosógépbe kerül az öv vagy fém gombos pulcsi, több mint valószínű, hogy kilyukasztja a ruhákat.

4. Túl erős centrifuga fokozat

A ruhák címkéjén nem véletlenül van feltüntetve az ajánlott fokozat mosáshoz vagy centrifugához. Ha ezt túllépjük, akkor a ruha anyaga kinyúlik, elvékonyodik, előbb-utóbb pedig kilyukad.

5. Túltöltött mosógép

Az óriási kupac szennyest mindenki szeretné minél hamarabb letudni, ám a mosógép túltöltése lyukas ruhadarabokhoz vezet. Ráadásul a mosógépet is tönkreteszi, ha rendszeresen több ruhát teszünk bele, mint amennyit elbír.

6. Melltartó drót

Ha megsérül a melltartó, és kilóg belőle a drót vége, akkor könnyen kárt tesz mindenben, amivel együtt mossuk. Megelőzhetjük a problémát, ha a melltartókat mindig mosózsákban tesszük be a gépbe. Ez védi a melltartót és a többi ruhadarabot is. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.