Ráncfelvarrás az ablakon – 4 jel, hogy itt az ideje lecserélned a függönyöket

Ráncfelvarrás az ablakon – 4 jel, hogy itt az ideje lecserélned a függönyöket

Függönyök nélkül sokkal barátságtalanabb minden helyiség, ezért amelyik ablakra csak lehet, próbálunk minél szebb darabokat felaggatni. Azonban van az a pont, amikor a függöny már többet árt, mint használ. Eláruljuk, mi az a 4 jel, ami biztosan a függönycsere idejét jelzi.

Ötletládához ad!

1. Kimoshatatlan foltok

Ha a függöny már egyik mosás után sem makulátlan, mert makacs foltok éktelenkednek rajta, akkor bizony itt az ideje új textil után nézni. Persze érdemes kipróbálni az összes folteltávolító lehetőséget, mielőtt vásárolni indulunk, ám ha egyik megoldás sem hatásos, akkor bizony kár tovább húzni a nyilvánvalóan szükséges cserét.

2. Kifakította a nap

Sajnos elkerülhetetlen, hogy még a legjobb minőségű függönyökön is megjelenjenek a nap által okozott károk. Ez főleg az napsütötte ablakokra jellemző, ám az évek során még az árnyékban lévő drapériákat is kifakítja a napsugár.

3. Megsérült varrás

Ha a varrások mentén sérüléseket, rojtolódásokat veszünk észre, akkor érdemes minél hamarabb kijavítani, hogy ne romoljon tovább a helyzet. Előfordulhat azonban, hogy túl későn vesszük észre a problémát, és már menthetetlen a helyzet. Ebben az esetben sajnos muszáj új függöny után nézni.

4. Már nem illik a szobába

A szobafelújítások során a függöny az utolsó dolog, amit kicserélünk. Pedig előbb-utóbb muszáj lesz erre sort keríteni, hiszen a szoba csak hozzáillő függönnyel lesz teljes. Ha már cserére adjuk a fejünket, lehetőleg olyan darabot válasszunk, ami illik az aktuális berendezéshez, mégis időtálló, hogy ne kelljen a következő szobafelújítás alkalmával is lecserélni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így lesz pihentető az alvás a legnagyobb hőségben is

A nyári hőség nemcsak a nappalokat, hanem az éjszakákat is megnehezíti, különösen akkor, ha nincs otthon légkondicionálód. Ezért is hoztunk most néhány ötletet, amiknek hála a legnagyobb melegben is jól tudsz majd aludni.

Tipp Megizzadtál a kedvenc baseball sapkádban? Így tüntesd el róla a foltokat

Az erős nyári napsugarak miatt gyakran kerül elő a baseball sapka a szekrény mélyéről, pláne, a kertészkedésről vagy kinti programokról van szó. És bár ez a fejfedő hatékony a napszúrás ellen, kellemetlenül fel tudja melegíteni a fejbőrt, így nem csoda, ha egy idő után izzadtságfoltok jelennek meg rajta. Mutatjuk, hogyan tudod ezeket eltávolítani.

Kert Nem virágzik a rózsád? Ez az 5 ok állhat a háttérben

Bárhogy is próbálkozol, nem borul virágba a rózsabokrod? Akkor lehet, hogy te is belefutottál a rózsagondozás 5 tipikus hibájának egyikébe.

Kert Júniusi teendők a kertben

Nyáron igazán élvezet kint dolgozni a kertben, főleg júniusban, hiszen ekkor már szép színesek a virágágyások, a veteményesben pedig már begyűjtheted az első friss és ropogós, vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. De persze feladat is van bőven, hogy a kert jól bírja a hőséget, és nyár végén is szép és egészséges legyen. Segítségképp ezeket szedtük most össze csoportosítva.

Felújítás Szőlőhegyek ölelésében – Egy présházból lett otthon Zsámbék szomszédságában

Ezúttal egy völgybe utazunk, hogy egy régi présházat járjunk be, amiből alapos tervezéssel, nagy adag jóízléssel, valódi hozzáértéssel és kellő alapossággal valódi otthon lett.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin