Ráncfelvarrás az ablakon – 4 jel, hogy itt az ideje lecserélned a függönyöket

Ráncfelvarrás az ablakon – 4 jel, hogy itt az ideje lecserélned a függönyöket

Függönyök nélkül sokkal barátságtalanabb minden helyiség, ezért amelyik ablakra csak lehet, próbálunk minél szebb darabokat felaggatni. Azonban van az a pont, amikor a függöny már többet árt, mint használ. Eláruljuk, mi az a 4 jel, ami biztosan a függönycsere idejét jelzi.

Ötletládához ad!

1. Kimoshatatlan foltok

Ha a függöny már egyik mosás után sem makulátlan, mert makacs foltok éktelenkednek rajta, akkor bizony itt az ideje új textil után nézni. Persze érdemes kipróbálni az összes folteltávolító lehetőséget, mielőtt vásárolni indulunk, ám ha egyik megoldás sem hatásos, akkor bizony kár tovább húzni a nyilvánvalóan szükséges cserét.

2. Kifakította a nap

Sajnos elkerülhetetlen, hogy még a legjobb minőségű függönyökön is megjelenjenek a nap által okozott károk. Ez főleg az napsütötte ablakokra jellemző, ám az évek során még az árnyékban lévő drapériákat is kifakítja a napsugár.

3. Megsérült varrás

Ha a varrások mentén sérüléseket, rojtolódásokat veszünk észre, akkor érdemes minél hamarabb kijavítani, hogy ne romoljon tovább a helyzet. Előfordulhat azonban, hogy túl későn vesszük észre a problémát, és már menthetetlen a helyzet. Ebben az esetben sajnos muszáj új függöny után nézni.

4. Már nem illik a szobába

A szobafelújítások során a függöny az utolsó dolog, amit kicserélünk. Pedig előbb-utóbb muszáj lesz erre sort keríteni, hiszen a szoba csak hozzáillő függönnyel lesz teljes. Ha már cserére adjuk a fejünket, lehetőleg olyan darabot válasszunk, ami illik az aktuális berendezéshez, mégis időtálló, hogy ne kelljen a következő szobafelújítás alkalmával is lecserélni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin