Ráncfelvarrás az ablakon – 4 jel, hogy itt az ideje lecserélned a függönyöket

Ráncfelvarrás az ablakon – 4 jel, hogy itt az ideje lecserélned a függönyöket

Függönyök nélkül sokkal barátságtalanabb minden helyiség, ezért amelyik ablakra csak lehet, próbálunk minél szebb darabokat felaggatni. Azonban van az a pont, amikor a függöny már többet árt, mint használ. Eláruljuk, mi az a 4 jel, ami biztosan a függönycsere idejét jelzi.

Ötletládához ad!

1. Kimoshatatlan foltok

Ha a függöny már egyik mosás után sem makulátlan, mert makacs foltok éktelenkednek rajta, akkor bizony itt az ideje új textil után nézni. Persze érdemes kipróbálni az összes folteltávolító lehetőséget, mielőtt vásárolni indulunk, ám ha egyik megoldás sem hatásos, akkor bizony kár tovább húzni a nyilvánvalóan szükséges cserét.

2. Kifakította a nap

Sajnos elkerülhetetlen, hogy még a legjobb minőségű függönyökön is megjelenjenek a nap által okozott károk. Ez főleg az napsütötte ablakokra jellemző, ám az évek során még az árnyékban lévő drapériákat is kifakítja a napsugár.

3. Megsérült varrás

Ha a varrások mentén sérüléseket, rojtolódásokat veszünk észre, akkor érdemes minél hamarabb kijavítani, hogy ne romoljon tovább a helyzet. Előfordulhat azonban, hogy túl későn vesszük észre a problémát, és már menthetetlen a helyzet. Ebben az esetben sajnos muszáj új függöny után nézni.

4. Már nem illik a szobába

A szobafelújítások során a függöny az utolsó dolog, amit kicserélünk. Pedig előbb-utóbb muszáj lesz erre sort keríteni, hiszen a szoba csak hozzáillő függönnyel lesz teljes. Ha már cserére adjuk a fejünket, lehetőleg olyan darabot válasszunk, ami illik az aktuális berendezéshez, mégis időtálló, hogy ne kelljen a következő szobafelújítás alkalmával is lecserélni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin