Forrás: Getty

Pénztárcabarát megoldások I. – Hogyan spóroljunk a főzéssel?

1. Ne menjünk éhesen bevásárolni

A főzés a bevásárlással kezdődik. Alapszabály, hogy éhesen ne menj a szupermarketbe, mert akkor sokkal nagyobb eséllyel teszel olyan dolgot is a kosárba, amire egyáltalán nincs szükséged – így aztán nem is fog elfogyni.

2. Egyben főzz nagyobb adagokat

Ha munka vagy más elfoglaltság miatt a hétköznapokon nem fér bele a főzés, akkor nagy eséllyel fogsz rendelni, vagy félkész ételt vásárolni, ami sokkal drágább, mint a főzés. Szombaton és vasárnap főzz inkább kicsit nagyobb adagot, ami még 2-3 napra elég lesz, így megmentheted a zsúfoltabb napokat.

3. Fagyaszd le!

Ha át is estél a ló túloldalára, és túl sokat fűztél, illetve sütöttél, akkor jó megoldás lehet az adagok kiporciózása, majd lefagyasztása. Ebből aztán mindig elég csak annyit kiolvasztani, ami el is fogy.

4. Nagy bevásárlás, teli hűtő

Próbálj meg kevesebb alkalommal, de nagyobb adagokat beszerezni. Ha teli van a hűtő, ugyanannyit fogyaszt, mintha alig lenne benne valami, de sokkal jobban ellátja a dolgát, hiszen jó pár étkezésnyi alapanyag ott pihen benne.

5. Pontos adagok

Ha receptet követünk, akkor igyekezzünk a lehető legpontosabban követni a számokat. Mindenből csak annyit használjunk, amennyit muszáj, ezzel is tudjuk redukálni a pazarlást.

6. Megfelelő időpont

Fontos az is, hogy mikor kezdünk el főzni. Nyáron például érdemes még reggel, vagy már az esti hűvösben a konyhában, így a meleget és az ételszagot ki lehet szellőztetni, nem kell pluszban sok áramot fogyasztani a légkondival vagy a szagelszívóval.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.