Parfümtárolási kisokos – Így áll el a legtovább a kedvenc illatod

Parfümtárolási kisokos – Így áll el a legtovább a kedvenc illatod

Nagy valószínűséggel sok karácsonyfa alá került parfüm. Annak érdekében, hogy ezek minél tovább elálljanak, fokozott figyelmet kell szentelnünk a helyes tárolásukra. Alábbiakban eláruljuk, hogy mire kell ügyelni, illetve hol érdemes a kis üvegcséket tartani.

Ötletládához ad!

A megfelelő parfüm kiválasztását nem siethetjük el, hiszen a tökéletes illatot nem könnyű megtalálni. Épp ezért annyira fontos, hogy minél tovább elálljon a kiválasztott darab, hogy sokáig élvezhessük az illatát. Ehhez azonban meg kell találnunk a megfelelő helyet.

A parfümök tartósságát olyan tényezők befolyásolják, mint az alkoholtartalom, a napsugárzás, a páratartalom és a hőmérséklet. A megfelelő tárolási hely megtalálása során az alábbiakra kell figyelnünk:

  1. Ne érje közvetlen napsütés: a nap hatására elpárologhat a parfümből az alkohol, aminek következtében előbb fog megromlani.
  2. Hőmérséklet: Soha ne tartsuk se túl hideg, se túl meleg helyen. A szobahőmérséklet a legideálisabb.
  3. Hőmérsékletingadozás: Ideális esetben ne ingadozzon a hőmérséklet, ugyanis ez is negatívan hat a parfüm minőségére.
  4. Szárazság: A páratartalomra is figyelnünk kell! A parfümök a száraz levegőt szeretik, így semmiféleképpen se tartsuk azokat péládul a fürdőszobában.

A legideálisabb tárolási helyek

A legmegfelelőbb hely a parfümnek a hálószoba vagy a nappali, hiszen ezekben a helyiségekben nem szokott ingadozni a hőmérséklet és a magas páratartalom sem jellemző. A fürdőben, konyhában és a folyosón ellenben gyakran változik a hőmérséklet és a páratartalom is, utóbbi továbbá igencsak magas lehet (különösen a fürdőben).

Természetesen a nappaliban és a hálóban se az ablakban vagy a radiátornál tároljuk az üvegcsét, hanem tegyük be egy fiókba vagy egy dobozba, így elkerülve, hogy közvetlenül érje a napsugárzás.

További tippek a hosszabb tartósságért

Az alábbi tanácsok betartásával tovább élvezheted a kedvenc parfümöd illatát:

  • Használat előtt ne rázd fel!
  • Feleslegesen ne nyitogasd, ugyanis attól csak gyorsabban párolog.
  • Mindig jól alaposan tekerd rá a kupakot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin