Parfümtárolási kisokos – Így áll el a legtovább a kedvenc illatod

Parfümtárolási kisokos – Így áll el a legtovább a kedvenc illatod

Nagy valószínűséggel sok karácsonyfa alá került parfüm. Annak érdekében, hogy ezek minél tovább elálljanak, fokozott figyelmet kell szentelnünk a helyes tárolásukra. Alábbiakban eláruljuk, hogy mire kell ügyelni, illetve hol érdemes a kis üvegcséket tartani.

Ötletládához ad!

A megfelelő parfüm kiválasztását nem siethetjük el, hiszen a tökéletes illatot nem könnyű megtalálni. Épp ezért annyira fontos, hogy minél tovább elálljon a kiválasztott darab, hogy sokáig élvezhessük az illatát. Ehhez azonban meg kell találnunk a megfelelő helyet.

A parfümök tartósságát olyan tényezők befolyásolják, mint az alkoholtartalom, a napsugárzás, a páratartalom és a hőmérséklet. A megfelelő tárolási hely megtalálása során az alábbiakra kell figyelnünk:

  1. Ne érje közvetlen napsütés: a nap hatására elpárologhat a parfümből az alkohol, aminek következtében előbb fog megromlani.
  2. Hőmérséklet: Soha ne tartsuk se túl hideg, se túl meleg helyen. A szobahőmérséklet a legideálisabb.
  3. Hőmérsékletingadozás: Ideális esetben ne ingadozzon a hőmérséklet, ugyanis ez is negatívan hat a parfüm minőségére.
  4. Szárazság: A páratartalomra is figyelnünk kell! A parfümök a száraz levegőt szeretik, így semmiféleképpen se tartsuk azokat péládul a fürdőszobában.

A legideálisabb tárolási helyek

A legmegfelelőbb hely a parfümnek a hálószoba vagy a nappali, hiszen ezekben a helyiségekben nem szokott ingadozni a hőmérséklet és a magas páratartalom sem jellemző. A fürdőben, konyhában és a folyosón ellenben gyakran változik a hőmérséklet és a páratartalom is, utóbbi továbbá igencsak magas lehet (különösen a fürdőben).

Természetesen a nappaliban és a hálóban se az ablakban vagy a radiátornál tároljuk az üvegcsét, hanem tegyük be egy fiókba vagy egy dobozba, így elkerülve, hogy közvetlenül érje a napsugárzás.

További tippek a hosszabb tartósságért

Az alábbi tanácsok betartásával tovább élvezheted a kedvenc parfümöd illatát:

  • Használat előtt ne rázd fel!
  • Feleslegesen ne nyitogasd, ugyanis attól csak gyorsabban párolog.
  • Mindig jól alaposan tekerd rá a kupakot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin