Trendi DIY megoldás: így készíthető papírvirág dekoráció pár egyszerű lépésben

Trendi DIY megoldás: így készíthető papírvirág dekoráció pár egyszerű lépésben

Egyre nagyobb divatnak örvend,, hogy a saját kézzel készített díszeket használjuk otthonunk csinosítására. Ha szereted a könnyen elkészíthető, de annál trendibb megoldásokat, akkor a papírvirág dekoráció érted kiált!

Ötletládához ad!

Hozzávalók:

  • Karton, amiből sablont készítünk
  • Viszonylag masszív, de nem karton keménységű színes papírok
  • Opcionálisan krepp papír, ha fodrozott virágokat szeretnénk
  • Egy kisebb és egy nagyobb olló
  • Ragasztópisztoly

Papírvirág dekoráció elkészítése lépésről lépésre:

1. Papírok kiválasztása

Miután meggyőződtünk arról, hogy minden hozzávaló megvan, válasszuk ki a papírok közül a kívánt színt vagy színpárokat, amelyekből elkészítjük a virágokat.

2. Sablonok elkészítése

Második lépésben készítsük el a sablont a virág szirmainak precíz megvalósítása érdekében. Szabad kézzel is megrajzolhatjuk, de az interneten könnyen találunk ingyenesen letölthető sablont is a virágsziromhoz, amit kinyomtathatunk a kartonra. Ezután már csak ki kell vágni a kapott formát a kartonból. Végül függőlegesen hajtsuk félbe a sablont, ez lesz majd a vágásvonal. Ugyanezekkel a lépésekkel készítsünk még kettő, egyre kisebb sablont, ugyanis a virág levelei nem egyforma méretűek.

3. Szirmok elkészítése

A legnagyobb sziromból 6 darabra lesz szükségünk. Miután kivágtuk a szirmokat, a vágásvonal mentén, a szirom alján vágjuk be 1-2 cm hosszan a kapott formákat. A szirom tetejét enyhén pödörjük meg, mint ahogy az igazi virágszirmok is állnak.

4. Szirmok ragasztása

Ha a vágással és hajtogatással megvagyunk, fordítsuk úgy a szirmot, hogy a pödört része lefelé legyen, azaz domború legyen a szirom. Amikor ezzel megvagyunk, tegyünk egy kevés ragasztót a szirom alján lévő bal oldali bevágásra. Végül húzzuk rá a bevágás jobb oldalát, és tartsuk összenyomva pár másodpercig. A kapott szirom így lesz teljesen 3D-s.

5. Szirmok összeillesztése

A 3. és 4. lépést követve készítsük el mind a hat nagy szirmot. A szirmok összeillesztéséhez a szirom alját, nagyjából a bevágás hosszának megfelelően a jobb oldalt kell beragasztózni, majd óvatosan egymásra nyomkodni a kész szirmokat úgy, hogy kör formát kapjunk.

6. Összes szirom elkészítése

Amikor a legnagyobb méretű szirmokat összeillesztettük, jöhetnek a középső, végül a legkisebb szirmok is. Ezeket ugyanolyan metódussal kell elkészíteni, mint ahogy a nagyokat is csináltuk. Amikor kész vagyunk az összes méret „karikájával”, helyezzük egymásba őket, és ragasztóval rögzítsük. Az így kapott virág aljára ragasszunk egy apró négyzetet, hogy a virág közepén lévő lyukat elfedje.

7. Porzók elkészítése

A porzók elkészítéséhez a legkisebb szirommal megegyező méretű papírra lesz szükségünk, amit függőlegesen félbehajtunk. A hajtott rész mentén készítsünk nagyjából 1 cm-es bevágásokat. Ha ezzel megvagyunk, csavarjuk fel hosszában a papírt, és ragasztó segítségével rögzítsük a virág közepébe.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Panellakás felújítása előtt állsz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremés szakértőjét
Megnézem
Bezárom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin