Trendi DIY megoldás: így készíthető papírvirág dekoráció pár egyszerű lépésben

Trendi DIY megoldás: így készíthető papírvirág dekoráció pár egyszerű lépésben

Egyre nagyobb divatnak örvend,, hogy a saját kézzel készített díszeket használjuk otthonunk csinosítására. Ha szereted a könnyen elkészíthető, de annál trendibb megoldásokat, akkor a papírvirág dekoráció érted kiált!

Ötletládához ad!

Hozzávalók:

  • Karton, amiből sablont készítünk
  • Viszonylag masszív, de nem karton keménységű színes papírok
  • Opcionálisan krepp papír, ha fodrozott virágokat szeretnénk
  • Egy kisebb és egy nagyobb olló
  • Ragasztópisztoly

Papírvirág dekoráció elkészítése lépésről lépésre:

1. Papírok kiválasztása

Miután meggyőződtünk arról, hogy minden hozzávaló megvan, válasszuk ki a papírok közül a kívánt színt vagy színpárokat, amelyekből elkészítjük a virágokat.

2. Sablonok elkészítése

Második lépésben készítsük el a sablont a virág szirmainak precíz megvalósítása érdekében. Szabad kézzel is megrajzolhatjuk, de az interneten könnyen találunk ingyenesen letölthető sablont is a virágsziromhoz, amit kinyomtathatunk a kartonra. Ezután már csak ki kell vágni a kapott formát a kartonból. Végül függőlegesen hajtsuk félbe a sablont, ez lesz majd a vágásvonal. Ugyanezekkel a lépésekkel készítsünk még kettő, egyre kisebb sablont, ugyanis a virág levelei nem egyforma méretűek.

3. Szirmok elkészítése

A legnagyobb sziromból 6 darabra lesz szükségünk. Miután kivágtuk a szirmokat, a vágásvonal mentén, a szirom alján vágjuk be 1-2 cm hosszan a kapott formákat. A szirom tetejét enyhén pödörjük meg, mint ahogy az igazi virágszirmok is állnak.

4. Szirmok ragasztása

Ha a vágással és hajtogatással megvagyunk, fordítsuk úgy a szirmot, hogy a pödört része lefelé legyen, azaz domború legyen a szirom. Amikor ezzel megvagyunk, tegyünk egy kevés ragasztót a szirom alján lévő bal oldali bevágásra. Végül húzzuk rá a bevágás jobb oldalát, és tartsuk összenyomva pár másodpercig. A kapott szirom így lesz teljesen 3D-s.

5. Szirmok összeillesztése

A 3. és 4. lépést követve készítsük el mind a hat nagy szirmot. A szirmok összeillesztéséhez a szirom alját, nagyjából a bevágás hosszának megfelelően a jobb oldalt kell beragasztózni, majd óvatosan egymásra nyomkodni a kész szirmokat úgy, hogy kör formát kapjunk.

6. Összes szirom elkészítése

Amikor a legnagyobb méretű szirmokat összeillesztettük, jöhetnek a középső, végül a legkisebb szirmok is. Ezeket ugyanolyan metódussal kell elkészíteni, mint ahogy a nagyokat is csináltuk. Amikor kész vagyunk az összes méret „karikájával”, helyezzük egymásba őket, és ragasztóval rögzítsük. Az így kapott virág aljára ragasszunk egy apró négyzetet, hogy a virág közepén lévő lyukat elfedje.

7. Porzók elkészítése

A porzók elkészítéséhez a legkisebb szirommal megegyező méretű papírra lesz szükségünk, amit függőlegesen félbehajtunk. A hajtott rész mentén készítsünk nagyjából 1 cm-es bevágásokat. Ha ezzel megvagyunk, csavarjuk fel hosszában a papírt, és ragasztó segítségével rögzítsük a virág közepébe.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Panellakás felújítása előtt állsz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremés szakértőjét
Megnézem
Bezárom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin