Novemberi teendők a kertben – Íme, a lista az év utolsó kinti feladatokhoz

Novemberi teendők a kertben – Íme, a lista az év utolsó kinti feladatokhoz

Felkészültél a télre? És elmondható ugyanez a kertedről is? Segítünk, hogy minden fontos utolsó őszi teendőt sorra vegyél!

Ötletládához ad!

Az ősz utolsó hónapja kitűnő alkalom arra, hogy felkészítsük a kertünket a télre. Sok fontos kerti munka van, amit érdemes novemberben elvégezni ahhoz, hogy a következő tavasszal is gyönyörű legyen az udvar.

1. Elhalt növényi részek eltávolítása

Még az első fagy beállta előtt nézzünk körbe a kertünkben, és ahol találunk, vágjuk le az elhalt virágokat, ágakat. Azzal, hogy ezt megtesszük, a növény sokkal könnyebben fog regenerálódni a télen, így tavasszal sokkal egészségesebb lesz. Az egészséges növények pedig a legszebbek is!

2. Növények téliesítése

Ahhoz, hogy a kertünk minden része túlélje a telet, a kevésbé hidegtűrő fajokat téliesíteni kell. Fedjük be azokat a növényeket, amelyek kint lesznek télen át, ezzel megvédve őket a hidegtől és a hótól. A könnyen mozdítható darabokat vigyük be valami fűtöttebb helyre, hogy ott át tudják vészelni a hideget és fagyokat.

3. Komposztálás

Használd fel a lehullott leveleket arra, hogy jó tápanyagot kapjanak tavasszal a növények. Ha novemberben elkezdünk komposztálni, akkor tavasszal már a tápanyagdús komposzttal tudjuk majd biztosítani a növények megfelelő ellátását.

Novemberi teendők a kertben – Íme, a lista az év utolsó kinti feladatokhoz
Forrás: Getty

4. Madáretetők kihelyezése

Ha nyáron beszoknak a madarak a kertbe, akkor bizony télen is ott fogják keresni a táplálékukat. Ahhoz, hogy ne kelljen új helyet keresniük, helyezzünk ki több madáretetőt, hogy télen is ott tudjuk tartani őket, így a következő tavasszal is lesznek apró lakói a kertünknek.

5. Hagymás virágok ültetése

Novemberben még éppen el tudjuk ültetni a hagymás növényeket ahhoz, hogy már kora tavasszal ki is tudjanak nyílni. Többféle fajból tudunk válogatni, így csak rajtunk múlik, hogy milyen színekben pompázik majd a kertünk márciusban.

6. Szerszámok karbantartása

Végezetéül tegyük rendbe a kellékeinket. Tegyünk rendet a tárolóban, élezzük meg a kicsorbult szerszámainkat, illetve alaposan takarítsuk meg őket, így nem lesznek rozsdásak télen. Mossuk ki a kesztyűnket, majd tegyük el, hogy tavasszal kezdődhessen újra a körforgás!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Lámpatrendek 2023 – Így varázsolj fényt a sötétbe

A lámpák elengedhetetlen részét képezik az otthonodnak. Ha szereted követni a trendeket – vagy legalább ismerni azokat –, akkor mutatjuk, hogy 2023-ban milyen színek és formák kerülnek az érdeklődés középpontjába a fényforrásoknál.

Tipp 4 jel, hogy itt az ideje lecserélni a porszívódat

A porszívó a háztartás egyik legfontosabb eszköze, az igazi tisztaság megkerülhetetlen szereplője. Porszívózni jóval kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb, mint a söpörni, ezért a porszívónak jó gondját kell viselni, és időben cserélni, ha eljön ez az idő. Összegyűjtöttünk 4 jelet, ami egyértelműen a készülék élettartamának végét jelzi.

Tipp 4 szuper upcycling ötlet csináld magad polcokra

Szeretsz barkácsolni, és szükséged lenne néhány polcra? A legjobb helyen jársz! Az alábbi 4 upcycling ötlet biztosan inspirálóan hat rád.

Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin