Forrás: Getty

Novemberi teendők a kertben – Íme, a lista az év utolsó kinti feladatokhoz

Az ősz utolsó hónapja kitűnő alkalom arra, hogy felkészítsük a kertünket a télre. Sok fontos kerti munka van, amit érdemes novemberben elvégezni ahhoz, hogy a következő tavasszal is gyönyörű legyen az udvar.

1. Elhalt növényi részek eltávolítása

Még az első fagy beállta előtt nézzünk körbe a kertünkben, és ahol találunk, vágjuk le az elhalt virágokat, ágakat. Azzal, hogy ezt megtesszük, a növény sokkal könnyebben fog regenerálódni a télen, így tavasszal sokkal egészségesebb lesz. Az egészséges növények pedig a legszebbek is!

2. Növények téliesítése

Ahhoz, hogy a kertünk minden része túlélje a telet, a kevésbé hidegtűrő fajokat téliesíteni kell. Fedjük be azokat a növényeket, amelyek kint lesznek télen át, ezzel megvédve őket a hidegtől és a hótól. A könnyen mozdítható darabokat vigyük be valami fűtöttebb helyre, hogy ott át tudják vészelni a hideget és fagyokat.

3. Komposztálás

Használd fel a lehullott leveleket arra, hogy jó tápanyagot kapjanak tavasszal a növények. Ha novemberben elkezdünk komposztálni, akkor tavasszal már a tápanyagdús komposzttal tudjuk majd biztosítani a növények megfelelő ellátását.

Novemberi teendők a kertben – Íme, a lista az év utolsó kinti feladatokhoz
Forrás: Getty

4. Madáretetők kihelyezése

Ha nyáron beszoknak a madarak a kertbe, akkor bizony télen is ott fogják keresni a táplálékukat. Ahhoz, hogy ne kelljen új helyet keresniük, helyezzünk ki több madáretetőt, hogy télen is ott tudjuk tartani őket, így a következő tavasszal is lesznek apró lakói a kertünknek.

5. Hagymás virágok ültetése

Novemberben még éppen el tudjuk ültetni a hagymás növényeket ahhoz, hogy már kora tavasszal ki is tudjanak nyílni. Többféle fajból tudunk válogatni, így csak rajtunk múlik, hogy milyen színekben pompázik majd a kertünk márciusban.

6. Szerszámok karbantartása

Végezetéül tegyük rendbe a kellékeinket. Tegyünk rendet a tárolóban, élezzük meg a kicsorbult szerszámainkat, illetve alaposan takarítsuk meg őket, így nem lesznek rozsdásak télen. Mossuk ki a kesztyűnket, majd tegyük el, hogy tavasszal kezdődhessen újra a körforgás!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.