Forrás: Getty

Nem mindennapi anyag a lakberendezésben – Így dekorálnak a profik parafával

A környezetbarát anyagok trendibbek, mint valaha, így a parafa is újra divatos a lakberendezésben. De mégis hogyan lehet otthonunkban felhasználni ezt az anyagot ízlésesen? Erre kerestük a választ, és mutatunk mellé nem is egy csodaszép megoldást. 

  • Parafa faldekor

Parafa lapokból nagyon könnyen készíthetünk DIY faldekorációt – például hatszögű formákat. Ezekre erősíthetünk fel képeket, más dekorációkat, de üresen is hagyhatjuk, hiszen úgy is szuperül mutat. Rengetegféleképpen tudjuk egyedire szabni, így biztosan találsz olyan verziót, ami tökéletesen mutat majd az otthonodban. 

  • Tálaló

Dobjuk fel az asztalt egyszerű, mégis mutatós parafa szettel. Használhatjuk tálcaként, tányér- vagy poháralátétként. Tálcaként pedig nem csak ételt tarthatunk rajta, hanem asztaldíszként is funkcionálhat, ha teszünk rá virágot, gyertyát vagy bármi más mutatós apróságot. 

  • Modern képkeret

Élő kép – kicsit máshogyan, mint ahogy megszoktad. Nem live adásra gondolunk, hanem keretből kilógó csendéletre. A keretet díszítsük parafadugókkal, hogy még tovább fokozzuk a „wao” hatást. Dekorálhatod az egész keretet vagy csak az egyik részét is –  engedd szabadjára a fantáziádat! 

  • Parafa a plafonon

Az unalmas, egyszínű plafont cseréljük le parafa plafonra! Világos, mutatós és tartós – mi kell még? Szuper különleges megoldás, biztosan nem találkozol másol ilyennel. A parafa jól működik szinte minden színnel, így akár élénk tónusú szobába is választhatod. 

  • Parafa fal

Szereted gyakran rendezgetni a faldekorációt, és a teendőidet mindig szem előtt tartani? Akkor a parafa fal tökéletes választás számodra a dolgozóasztal mellé. Rajzszögek segítségével minden nap variálhatod a rajta lévő dolgokat aszerint, ahogy haladsz a feladatokkal. 

  • Kaspó 

A parafa bárhol jól mutat, akár virágokkal is. Válassz parafa kaspót a növényed alá, hogy különleges, de mutatós végeredményt kapj. Ez az anyag igazán az egyszerű, zöld növényekkel mutat a legjobban, de virágzó daraboknál is bátran használhatod

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.