Forrás: Getty

Neked készítettem XII. – Fenntartható és praktikus méhviasz papír

Igazán különleges ajándékötletet hoztunk azoknak, akik szeretnek hasznos dolgokat adni karácsonykor. Ez pedig nem más, mint a méhviasz csomagolópapír, ami remek ajándék azoknak, akik gyakran visznek magukkal ételt, de nem szeretik azt alufóliába vagy műanyagzacskóba tenni. Ajándékozz hát tudatosságot, és segít csökkenteni szeretteid ökológiai lábnyomát.

Hozzávalók

 • Pamutanyag a kívánt méretben
 • Méhviasz
 • Sütőpapír
 • Sajtreszelő (opcionális)
 • Olló
 • Vasaló

Elkészítés

 1. Vágd a kívánt méretre a pamutanyagot.
 2. Tegyél a pamutanyag alá egy nagyobb darab sütőpapírt, ezáltal megakadályozhatod, hogy a felesleges olvadt méhviasz tönkretegye az asztalt, vagy órákon át kelljen takarítanod.
 3. Ha egy nagyobb méhviasz darabod van, akkor reszeld le egy sajtreszelőn, majd egyenletesen oszlasd el a pamutanyagon. Ha méhviasz granulátumot használsz, akkor nem kell lereszelned, így megspórolod ezt a lépést.
 4. A második sütőpapírt tedd rá az anyagra.
 5. Forró vasalóval menj át óvatosan a sütőpapíron. Ezt addig csináld, amíg a méhviasz teljesen fel nem olvad, és átitatja az anyagot.
 6. Várd meg, hogy kihűljön és megdermedjen a méhviasz.
 7. Ezután már csak el kell távolítanod a sütőpapírt, és már készen is vagy.

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.