Forrás: Getty

Neked készítettem X. – Saját készítésű testvaj

Mai DIY ajándékötletünk a saját készítésű testvaj. A házilag kevert szépségápolási termékek amúgy is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen pontosan tudjuk, hogy milyen összetevőket tartalmaznak, és ezek zömében növényi alapanyagok. Ebből kifolyólag karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás. Ha szeretsz keverni-kavarni, akkor szeretettel készítheted el bárkinek.

Kényeztetésre fel!

Hozzávalók

  • 100 g kókuszzsír
  • 50 g kakaóvaj
  • 50 g mandulaolaj
  • pár csepp parfümolaj (nagyon érzékeny bőr esetén érdemes elhagyni)
  • szép üveg

Elkészítés

  1. Gőz felett olvaszd fel a kókuszzsírt, a kakaóvajat és a mandulaolajat. Ha mindegyik felolvadt, akkor alaposan kevered őket össze, majd várd meg, hogy egy kicsit kihűljön a keverék. Ezután tedd a tálat a hűtőszekrénybe, és addig hagyd ott, amíg nem dermed meg. Ez akár egy órán át is eltarthat.
  2. Amíg arra vársz, hogy megdermedjen a testvaj, feldíszítheted az üveget. A testvaj tárolására akár egy régi lekváros üveg is tökéletesen megfelel, amit különféle elemekkel még szebbé varázsolhatsz. Annak érdekében, hogy minél tovább elálljon a testvaj, ajánlott az üveget fertőtleníteni.
  3. Ha időközben megdermedt a testvaj, akkor egy kézi mixerrel verd fel. Az állaga olyan legyen, mint a habos tejszíné. Ezután add hozzá a parfümolajat, majd keverd még egy rövid ideig. Ezután már csak bele kell töltened az üvegbe, és készen is vagy.

Tipp

Ha nem a kezeddel, hanem egy kanállal szeded ki a testvajat az üvegből, akkor 3-4 hétig eláll. A saját készítésű ápolótermékek esetén azonban az orrunk van a legnagyobb segítségünkre, ugyanis amíg jó illata van egy krémnek, addig nyugodtan használhatod.

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.