Forrás: Getty

Mutatós dekoráció olcsón – Íme 5 tipp, hogyan szerezhetsz be dekortárgyakat pénztárcabarát módon

1. DIY projektek

Az internet még mindig DIY lázban ég, rengeteg olcsó és könnyen elkészíthető megoldás található a közösségi platformokon. Sőt, csatlakozhatunk csoportokhoz is, ahol tippeket és tapasztalatokat oszthatunk meg egymással. Némi gyakorlás után szinte fillérekből készíthetünk egyedi, mutatós dekor tárgyakat. 

2. Facebook piactér

Az online piactereknek hála rengeteg szuper ajánlatot találhatunk, ha szemfülesek vagyunk. Egyre többen szabadulnak meg a Facebookon a már megunt, nem használt dekorációs tárgyaiktól, ezért őrületesen kedvező áron juthatunk hozzá igazi különlegességekhez. Ne habozzunk, ha megtetszik valami, vegyük fel azonnal a kapcsolatot az eladóval, hiszen a piactéren csak úgy pörögnek a tranzakciók. 

3. Kuponok és hűségpontok

Ha van kedvenc lakberendezési boltunk, ahol rendszeresen vásárlunk bútorokat és dekortárgyakat, érdemes feliratkozni az akciós hírlevelükre, valamint beiratkozni a hűségprogramjukba. A különleges ajánlatok keretében ugyanis jelentős összegeket spórolhatunk meg, és ezek csupán pár gombnyomásnyira vannak tőlünk. 

4. Használt áruk boltjai 

A fenntarthatóság terjedésének köszönhetően egyre több second-hand üzlet nyílik, ahová – a Facebook piactérhez hasonlóan – az emberek lepasszolják megunt dekorációikat és kiegészítőiket. Ha nem szívesen vásárlunk az online térben, keressünk a környéken second-hand bútorboltokat. Garantáltan találunk egy-két kincset. 

5. Cserélj a rokonokkal és barátokkal

Szintén a fenntarthatóságnak köszönhetően vált divattá a cserebere, amikor egy előre megbeszélt időpontban a barátok vagy rokonok elviszik egymáshoz a megunt, de még jó állapotban lévő ruháit, bútorait és díszeit. Rendezz egy ilyet Te is, hogy egymás megunt cuccai új esélyt kaphassanak egy másik lakásban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.