Mosodába jársz a szennyessel? Ez az 5 tipp garantáltan a segítségedre lesz

Mosodába jársz a szennyessel? Ez az 5 tipp garantáltan a segítségedre lesz

A kollégiumba költözés mindig nagy váltás, hiszen ez az első lépés a felnőtté válás bonyolult folyamatában. Egyre többet kell magadról gondoskodni – például neked kell mosni magadra. Szerencsére a kollégiumok közelében mindig akad egy-két mosoda, ahova elrohanhatsz a szennyessel. A következő 5 tipp segít, hogy minden flottul menjen.

Ötletládához ad!

1. Nézz utána a mosodának

Az első alkalom a mosodában soha nem komfortos: új város, idegen emberek, és még azt sem tudod, hogyan működnek a gépek pontosan. Hogy csökkentsd a diszkomfort érzetet, érdemes előzetesen megnézned a mosoda weboldalát, hiszen ott vélhetően találsz instrukciókat is a gépek használatáról, az árakról és a szabályzatról.

2. Nevezz ki egy mosoda napot

Nincs annál rosszabb, mint amikor kutyafuttában kell menni a mosodába, mert nincs tiszta ruhád másnapra. Ne hagyd az utolsó utáni pillanatra a szennyest! Alakítsd ki a saját rendszered! Nevezz ki egy napot a héten, amikor rászánod az időt a mosásra.

3. Otthon válogasd szét a szennyest

A külön mosandó ruhák kupacait a kollégiumban kényelmese(bbe)n tudod szétválogatni. Ráadásul a mosodában vannak mások is, idegenek előtt pedig az ember nem szívesen mutogatja a szennyesét. Inkább spórold meg magadnak a kellemetlenségeket! Szerezz be néhány mosózsákot, amikbe beledobálhatod a különböző kategóriákat, sőt, még mosáshoz is használhatod a őket.

4. Számold ki az adagot

A mosodák honlapján általában fel van tüntetve a gépek kapacitása, és ezt érdemes észben tartani, hogy ne vigyél magaddal feleslegesen plusz ruhákat. Ha nem találsz ilyen infót a weboldalon, akkor az első mosás után jegyezd fel, hogy körülbelül mennyi ruha fér egyszerre az ottani gépekbe.

5. Használd ki az időt

Sok mosodában van pár asztal, ahová le lehet ülni, miközben várod a mosóprogram végét. Vidd magaddal a könyveidet vagy a laptopod, és használd ki jól a várakozási időt. Vagy vásárolj be egy közeli boltban, hiszen ez is bőven belefér. Állíts emlékeztetőt a telefonodra a mosás lejárta előtt, hogy garantáltan időben visszaérj.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin