Forrás: Getty

Mosodába jársz a szennyessel? Ez az 5 tipp garantáltan a segítségedre lesz

1. Nézz utána a mosodának

Az első alkalom a mosodában soha nem komfortos: új város, idegen emberek, és még azt sem tudod, hogyan működnek a gépek pontosan. Hogy csökkentsd a diszkomfort érzetet, érdemes előzetesen megnézned a mosoda weboldalát, hiszen ott vélhetően találsz instrukciókat is a gépek használatáról, az árakról és a szabályzatról.

2. Nevezz ki egy mosoda napot

Nincs annál rosszabb, mint amikor kutyafuttában kell menni a mosodába, mert nincs tiszta ruhád másnapra. Ne hagyd az utolsó utáni pillanatra a szennyest! Alakítsd ki a saját rendszered! Nevezz ki egy napot a héten, amikor rászánod az időt a mosásra.

3. Otthon válogasd szét a szennyest

A külön mosandó ruhák kupacait a kollégiumban kényelmese(bbe)n tudod szétválogatni. Ráadásul a mosodában vannak mások is, idegenek előtt pedig az ember nem szívesen mutogatja a szennyesét. Inkább spórold meg magadnak a kellemetlenségeket! Szerezz be néhány mosózsákot, amikbe beledobálhatod a különböző kategóriákat, sőt, még mosáshoz is használhatod a őket.

4. Számold ki az adagot

A mosodák honlapján általában fel van tüntetve a gépek kapacitása, és ezt érdemes észben tartani, hogy ne vigyél magaddal feleslegesen plusz ruhákat. Ha nem találsz ilyen infót a weboldalon, akkor az első mosás után jegyezd fel, hogy körülbelül mennyi ruha fér egyszerre az ottani gépekbe.

5. Használd ki az időt

Sok mosodában van pár asztal, ahová le lehet ülni, miközben várod a mosóprogram végét. Vidd magaddal a könyveidet vagy a laptopod, és használd ki jól a várakozási időt. Vagy vásárolj be egy közeli boltban, hiszen ez is bőven belefér. Állíts emlékeztetőt a telefonodra a mosás lejárta előtt, hogy garantáltan időben visszaérj.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.