Forrás: Getty

Miért KELL szódabikarbónát használni a foltokra? Ezért!

Mi mindenre jó a szódabikarbóna? 

A szódabikarbóna már elődeink számára is igazi csodaszert jelentett, régen szinte csak erre támaszkodtak takarításkor a háztartások. Napjainkban kifejezetten a kellemetlen szagokat eltüntető tulajdonsága miatt népszerű, pedig a szagtalanítás mellett sok más dologban is hasznos lehet. Nézzük, hogy milyen hétköznapi szennyeződések eltávolításakor lehet a segítségedre: 

1. Izzadtságfolt: Készítsünk pasztát szódabikarbónából és vízből. Az így kapott keveréket kenjük a foltra, és hagyjuk 1-2 órán át hatni. Mielőtt a mosógépbe dobnánk a ruhát, egy puha szálú kefével távolítsuk el a megszáradt szódabikarbóna darabokat. 

2. Gyümölcs és bor folt: A szódabikarbónából most kivételesen ne készítsünk pasztát, hanem csak simán szórjuk a folt egész felületére. Hagyjuk állni fél óráig, majd fordítsuk a fonákjára a ruhát, és folyassunk forró vizet a foltra. Ezután mehet a ruha a mosógépbe, majd a megszokott programon indítsuk el a mosást. 

3. Szagok eltávolítása: A szagos textíliákra igazi gyógymód a szódabikarbóna. Csak szórjunk bőségesen szódabikarbónát a textil egész felületére, és hagyjuk állni pár órán át. Ezután kárpittisztítóval vagy mosással tisztítsuk meg a szőnyeget vagy a ruhát.

4. Hányás foltok: A hányás sok szempontból nehezen eltüntethető szennyeződés. A szódabikarbóna a kellemetlen szagokat garantáltan eltünteti, és sok esetben a foltot is szépen felszívja. 

5. Elsárgult ruhák: Sajnos elkerülhetetlen, hogy a fehér ruhák elsárguljanak egy idő után, ha nem megfelelően mossuk őket. A fehér mosásokhoz mindig tegyünk a szódabikarbónából 2-3 kanállal, és élvezzük a ragyogóan fehér, újszerű ruháinkat.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.