Magas a villanyszámlád? Ez a 3 ok állhat a háttérben

Magas a villanyszámlád? Ez a 3 ok állhat a háttérben

Minden hónap végén azt látod, hogy rendkívül magas a villanyszámlád, miközben figyelsz arra, hogy mindig lekapcsold a lámpákat, és ne menjen feleslegesen a tévé? Akkor könnyen lehet, hogy más áll a háttérben. Három tippünk is van rá, hogy mi lehet az.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Régi gépek

A régi, hibás vagy nem rendeltetésszerűen használt gépek rengeteg áramot használnak, méghozzá úgy, hogy azt csak a következő elszámolásnál veszed észre. Ide sorolandó egy vastag jégréteggel küszködő fagyasztó, egy hibás bojler vagy egy rosszul beállított hűtő. Ezeken kívül minden olyan gép növeli az áramfogyasztást, amit már évekkel ezelőtt szereztél be. Ezeket, amennyiben megoldható, cseréld le újabbakra, hiszen a modern háztartási gépek jelentősen kevesebb áramot fogyasztanak.

2. Sok időt töltesz otthon

Ha a munkahelyeden továbbra is engedélyezett a távmunka, és ezzel a lehetőséggel szívesen és gyakran élsz, akkor ne csodálkozz a magas fogyasztáson! Nem csupán a laptop megy egész nap, hanem a kávéfőző is, vagy a főzés során használt villanytűzhely.

3. Fűtőventilátort használsz

Hideg időben természetesen a fűtés is megemeli az áramfogyasztást. Ez főleg akkor igaz, ha a sima fűtésre még rásegítesz egy fűtőventilátorral. Tény, hogy egy ilyen eszközzel pikk-pakk kellemes meleget tudsz varázsolni, de míg te élvezed az egyre magasabbra szökő hőmérsékletet, addig a villanyóra számlálója fénysebességgel pörög. Ha lejjebb faragnád a rezsit, inkább ne használd az ilyen eszközöket. Ha fázós vagy, öltözz fel a lakásban is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin