Forrás: Getty

Magas a villanyszámlád? Ez a 3 ok állhat a háttérben

1. Régi gépek

A régi, hibás vagy nem rendeltetésszerűen használt gépek rengeteg áramot használnak, méghozzá úgy, hogy azt csak a következő elszámolásnál veszed észre. Ide sorolandó egy vastag jégréteggel küszködő fagyasztó, egy hibás bojler vagy egy rosszul beállított hűtő. Ezeken kívül minden olyan gép növeli az áramfogyasztást, amit már évekkel ezelőtt szereztél be. Ezeket, amennyiben megoldható, cseréld le újabbakra, hiszen a modern háztartási gépek jelentősen kevesebb áramot fogyasztanak.

2. Sok időt töltesz otthon

Ha a munkahelyeden továbbra is engedélyezett a távmunka, és ezzel a lehetőséggel szívesen és gyakran élsz, akkor ne csodálkozz a magas fogyasztáson! Nem csupán a laptop megy egész nap, hanem a kávéfőző is, vagy a főzés során használt villanytűzhely.

3. Fűtőventilátort használsz

Hideg időben természetesen a fűtés is megemeli az áramfogyasztást. Ez főleg akkor igaz, ha a sima fűtésre még rásegítesz egy fűtőventilátorral. Tény, hogy egy ilyen eszközzel pikk-pakk kellemes meleget tudsz varázsolni, de míg te élvezed az egyre magasabbra szökő hőmérsékletet, addig a villanyóra számlálója fénysebességgel pörög. Ha lejjebb faragnád a rezsit, inkább ne használd az ilyen eszközöket. Ha fázós vagy, öltözz fel a lakásban is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.