Forrás: Getty

A képen látható csillagokat bárki könnyedén elkészítheti, akár egyedül, akár a családdal vagy barátokkal. Indíts el egy karácsonyi válogatást, és láss is neki!
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre só
- 1 bögre víz
- 2 teáskanál olaj
- Madzag
- Szívószál
- A dekoráláshoz: szárított virágszirmok, tűlevelek stb.
Elkészítés
1. Az összes hozzávalót alaposan keverd össze egy nagy tálban. Addig kell gyúrnod, amíg egy olyan homogén masszát nem kapsz, ami egyáltalán nem ragad.

2. Tedd a tésztát a munkalapra, és egy nyújtófa segítségével nyújtsd ki kb. 6 milliméter vastagra.

3. Fogj egy csillag (vagy bármilyen más formájú) kiszúrót, és szaggasd ki a tésztát. Ha felhasználtad az egészet, akkor következhet a dekorálás.

4. A választott dekorelemeket óvatosan nyomd bele a tésztába, majd egy szívószállal szúrd át a csillag egyik szárát. Ezen a lyukon fogod később átfűzni a madzagot.

5. Most egy kis türelemre lesz szükséges, ugyanis a formákat 2-3 napig szárítanod kell a levegőn. A formáknak teljesen meg kell keményedniük. Figyelem: a sütőben is kiszáríthatod a csillagokat, de csak abban az esetben, ha nem használtál virágszirmokat a dekoráláshoz, azok ugyanis elszíneződhetnek a meleg hatására.

6. Miután megszáradtak, fűzd át rajtuk a madzagot, és már kész is vagy!
