Forrás: Getty

Leleplezzük az 5 trükköt, melytől mindig tiszták és illatosak a hotelek fürdőszobái

Hiába követed a bevett takarítási rutinod kitartóan, nem lesz olyan ragyogóan tiszta és illatos a fürdőszobád, mint a hoteleké? A különbséget pár féltve őrzött trükk jelenti, amitől a szállodákban igazán luxus érzetet áraszt egy fürdőszoba. Szerencsére ezek abszolút könnyen és olcsón lemásolható praktikák – már ha ismerjük őket.

1. Tiszta, száraz vécékefe

Talán nem kell hosszasan magyaráznunk, hogy miért jó a tiszta, száraz vécékefe. Hiába tűnik úgy, hogy a hotelekben mindig új szettet kapunk, ez azért nem így van. A takarítók viszont a vécé tisztítása után nem csak visszadobják a tartóba a kefét, hanem tisztítószert nyomnak a fejére, hagyják állni pár percig, majd a vécé lehúzásakor a tiszta vízbe tartva leöblítik azt. Végül az ülőke és a csésze közé beszorítják a vécékefét, hogy megszáradjon, és csak ezután kerül vissza a helyére.

2. Illóolajos vattapamacsok a kukában

A kuka jellegzetes szagát nem könnyű, ám nem is lehetetlen elfedni. Két ürítés között a következő trükk garantálja, hogy jó illat legyen a fürdőben: csepegtess 2-3 vattapamacsra illóolajat, majd dobd őket a (tiszta) kuka aljába. Végül tegyél szemeteszsákot a kukába a pamacsok fölé.

3. Tiszta lefolyó

Rendszeres takarítás mellett is bebüdösödhet a lefolyó, mind a tusoló, mind a mosdókagyló esetében. A ragyogóan tiszta és szagmentes lefolyó titka a forró víz, ecet és szódabikarbóna kombinációja. Önts forrásban lévő vizet a lefolyóba, szórj rá 60 g szódabikarbónát, majd önts rá 100 ml ecetet. Hagyd felhabozni a keveréket, végül öblítsd le forró vízzel.

4. Csempetisztítás felmosóval

Két nagytakarítás között használj felmosót a csempék tisztításához. Ez a trükk főként lapos fejű felmosóval működik, ami szépen rátapad a falra. Fújd le a csempét tisztítószerrel, töröld át a felmosóval, majd öblítsd le.

5. Illóolaj a vécépapír guriga belsejébe

Még tovább fokoznád a friss és kellemes illatot? Fogj levendulás vagy eukaliptuszos illóolajat, és csepegtess pár cseppet belőle a vécépapír guriga közepébe, a karton részre, ahol nem érintkezik a papírral.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.