Kezdd rendezetten az új évet! Hoztunk egy listát minden teendőről, hogy tisztán induljon 2022

Kezdd rendezetten az új évet! Hoztunk egy listát minden teendőről, hogy tisztán induljon 2022

Az új naptári év sokaknak jelent motivációt, ezért a lelkesedést meglovagolva szedjük rendbe otthonunkat, hogy rendezetten kezdhessük 2022-t. Nézzük, mi kell ehhez.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Lejárt termékek kidobása

A lejárt termékeket nyilvánvalóan nem csak újévekor kell kidobni, ám az új kezdet tökéletes apropót ad a szelektálásra. Ne csak a hűtőre gondoljunk, a lejárt ételek mellett nézzük át a gyógyszeres polcot és a szépészeti termékeket is.

2. Nagymosás

A tiszta újévhez hozzátartozik a textíliák frissessége is. Irány a mosogatógép a díszpárnáknak, függönyöknek, terítőknek, konyharuháknak és ágyneműknek!

Kezdd rendezetten az új évet! Hoztunk egy listát minden teendőről, hogy tisztán induljon 2022
Forrás: Getty

3. Ünnepi szelektálás

Az ünnepek alatt rengeteg minden halmozódik fel, ezekből pedig csak a hasznos dolgokat érdemes megtartani. A már megunt, esetleg törött díszektől is itt az ideje megszabadulni. A karácsonyfa lebontása után pedig vegyük a fáradtságot, és rendszerezve pakoljuk el a díszeket, hogy a következő karácsonyi díszítés csak móka legyen.

4. Számlák, blokkok

Itt az ideje a papírokat is rendbe szedni! Válogassuk ki a régi, már nem aktuális számlákat és blokkokat, és dobjuk ki őket. A megmaradt papírokat pedig rendezzük dossziékba, hogy mindent egyszerűen előkereshessünk.

5. Újságok, magazinok

Te is hajlamos vagy félretenni egy magazint, ha valami jó receptet találsz benne? Esetleg az egyik újságban van egy számodra kedves cikk? Ez ne legyen akadálya annak, hogy megszabadulj a felesleges magazinoktól: fotózd ki a neked kedves részeket, az újság pedig mehet a szelektív papírgyűjtőbe.

Kezdd rendezetten az új évet! Hoztunk egy listát minden teendőről, hogy tisztán induljon 2022
Forrás: Getty

6. Játékok

A kisgyermekesek számára kötelező program a játékok szelektálása, főleg karácsony után. Az ünnepek során biztosan gazdagodott néhány új játékkel a kicsi, ezért a régi, már nem érdekes daraboknak ideje menniük. Amennyiben jó állapotban vannak, ajánljátok fel őket karitatív szervezeteknek, esetleg óvodáknak.

7 Online tér

2022-ben már az online térben is szelektálni kell. Az új év remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk a régi vagy spam e-mailektől, már nem szükséges képernyőképektől. Ilyenkor ajánlott a közösségi média profilunkat is „letisztítani” – például az újévben már csak azt kövessük, aki tényleg érdekel minket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin