Kedvenceink tiszteletére – Az állatok világnapja alkalmából szuper válogatást készítettünk nektek

Kedvenceink tiszteletére – Az állatok világnapja alkalmából szuper válogatást készítettünk nektek

Kisállataink mára már családtagnak számítanak, a mindennapjaink meghatározó részei, ezért is szentelünk nekik mi is kiemelt figyelmet itt, az oldalon. Az állatok világnapja alkalmából pedig egy csokorba gyűjtöttük a legjobb praktikákat és tippeket, amiket érdemes bevetnünk annak érdekében, hogy a saját és kiskedvencünk élete is jobb legyen.

Ötletládához ad!

Így kedveskedj kiskedvencednek egy kényelmes kuckóval:

Az állatok számára a fekhely különlegesen fontos, hiszen a kiegyensúlyozott hétköznapjaikhoz (csakúgy, mint nekünk embereknek) elengedhetetlen egy kényelmes, biztonságos hely, ahová visszavonulhatnak. Ha bent lakik veled a cicád vagy a kutyusod, ez a 3+1 DIY fekhely tipp garantáltan elnyeri a tetszését.  

A kinti kutyusokról sem feledkeztünk meg, főleg nem a tél közeledtével. Ezért van útmutatónk csináld magad kutyaházakhoz is. Emellett mutatunk képeket és videókat is hozzájuk, hogy minél könnyebben elkészíthesd a meleg, kényelmes kutya- vagy cicaházat.

Vagy éppen szuper cicalak ötleteket keresel? Erre is tudunk mit mutatni. Itt vannak például az alábbi megoldások, melyeket magad is elkészíthetsz a ház körül megtalálható alapanyagokból is.

Így könnyítsd meg kutyusod vagy cicád mindennapjait:

A vihar vagy a tűzijáték sok gazdi számára okoz gyomorgörcsöt, hiszen a négylábúak nagy része retteg az erős hangoktól. Szerencsére nem kell tehetetlenül néznünk a szenvedésüket, hiszen van pár praktika, amit bevethetünk az idegesség csökkentésének érdekében.

Bár a legjobbat akarjuk nekik, előfordulhat, hogy nem ismerünk minden rájuk veszélyes dolgot. Ezért is állítottuk össze ezt a listát olyan gyakori háztartási termékekről, melyek nagyon rizikósak kiskedvencünk számára.

Így könnyítsd meg a saját és kisállatod mindennapjait

A kisállattartás rengeteg örömöt, nevetést és boldog pillanatot hoznak a szürke mindennapokba, azonban a kutyusok és cicák szokásai néha bosszúságra is okot adnak. A konyhakert például gyakran esik áldozatul nekik – legalábbis ha nem fogadjuk meg az alábbi tanácsokat.

A csapadékos időszakok különösen nehezek, hiszen a sáros tappancsok állandó takarítást igényelnek. Ezekre is összeszedtük a legjobb megoldásokat, melyek sok időt spórolnak meg nekünk.

A kisállatok koszos tappancsain kívül az állandó szőrhullás okozhat még folyamatos problémát. Kiskedvenceink szőrszálai makacsul tapadnak a bútorokba és szövetekre, ezért muszáj szakszerű módszerekkel felvennünk velük a kesztyűt.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin