Karcos lett a fabútor? Ezzel a házi praktikákkal pikk-pakk helyrehozhatod

Karcos lett a fabútor? Ezzel a házi praktikákkal pikk-pakk helyrehozhatod

Jó hír, hogy a fabútorokon keletkezett karcokat könnyedén el lehet tüntetni. Ehhez mindössze az alábbi praktikák egyikét kell bevetned.

Ötletládához ad!

Citromlé és olaj

Keverjünk össze némi citromlevet ugyanannyi olívaolajjal, majd ebbe mártsunk bele egy puha rongyot. Dörzsöljük át vele a karcos részt, méghozzá a karccal megegyező irányban. Ezt addig folytassuk, amíg el nem halványul a karcolás.

Kávé

Ahhoz, hogy ismét úgy nézzen ki a bútor, mintha új lenne, kávéra lesz szükségünk. Tegyünk pár cseppet egy közepesen erős kávéból egy vattapamacsra, majd dörzsöljük be vele a bútort. A maradványokat nyugodtan töröljük le egy ronggyal.

Kávéval apróbb hibákat is el tudunk tüntetni a bútor felületéről. Ehhez kávézaccra és egy fültisztító pálcikára lesz szükségünk. Utóbbit mártsuk bele a zaccba, majd ezt alaposan dörzsöljük bele a karcba, ami azonnal kevésbé lesz feltűnő.

Figyelem! Ezeket a praktikákat csak sötét színű bútorokon alkalmazzuk.

Majonéz

Ez elsőre furcsának tűnhet, pedig a majonéz csodákra képes. Ha ugyanis több helyen karcos például az étkezőasztal, akkor a majonézzel tudjuk a legjobban eltüntetni ezeket. Az érintett részekre kenjünk majonézt, hagyjuk hatni 3 napig, majd töröljük le.

Dió

Amennyiben a szék lábán keletkezett egy kevésbé mély karc, akkor ezt egy dióval helyre tudjuk hozni. Egyszerűen dörzsöljük be a karcot egy dióbéllel vagy akár dióolajjal. Ha pedig ezekből épp nincs az otthonunkban, akkor használhatunk pekándiót vagy mandulát is, de a sima dióval a legegyszerűbb dolgozni.

Figyelem! A sötétebb színű cseresznyefából készült bútorok esetében, továbbá lakkozott felületeken sem ajánlott diót használni.

Fogkrém és olaj

Keverjünk össze fogkrémet némi növényi olajjal, majd ezzel dörzsöljük be a karcolást. Ezután várjuk meg míg megszárad, majd egy nedves ronggyal töröljük le a maradékot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin