Forrás: Getty

Karácsonyi dekoráció: ezt a 3 hibát kerüld el

1. hiba: Túlzásokba esel

Sok karácsonyrajongó teljes erőbedobással lát neki a díszítésnek. Elsősorban a fényfüzérekre és gyertyákra helyeződik a hangsúly, hiszen ezek nem csak dekoratívak és kellemes hangulatot biztosítanak, de fényt is adnak, amire a korai sötétedés miatt szükség is van. Azonban nagyon fontos, hogy ne ess túlzásokba! Figyelj arra, hogy otthonod ne úgy nézzen ki, mint egy hipermarket dekorációs részlege! Sokkal szebb lesz a végeredmény, ha a lakásod bizonyos részeit hangsúlyozod csak ki. Ezáltal sem kell lemondanod a karácsonyi hangulatról, viszont az összkép sokkal minőségibb és rendezettebb lesz.

2. hiba: Megfeledkezel a háziállatokról

Tökéletesen feldíszítetted a nappalit, azonban arról megfeledkeztél, hogy ezt a szobát használni is szoktad? Érdemes úgy dekorálnod minden helyiséget, hogy továbbra is használható legyen a hétköznapokban. Ez végképp fontos, ha háziállatod is van, hiszen a kutyák és a macskák szeretnek a fényes gömbökkel és csillogó dekorációkkal játszani. Ezeket mindenféleképpen úgy kell elrendezned és felakasztanod, hogy a négylábúak ne tudják azokat elérni, nehogy bárkinek baja essen.

3. hiba: Nincs alátét

Tény, hogy nem a legszebb látvány egy alátét a karácsonyfa alatt, de azért érdemes használni, különben a tűlevelek vagy a gyanta kárt tehet a padlóban. Sőt, ha olyan fatalpad van, amibe vizet tudsz tölteni, végképp elengedhetetlen, hiszen a kifolyó víz tönkreteheti a burkolatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.