Forrás: Getty

Kábelrengeteg a konyhapulton? Így tehetsz ellene

Öntapadós akasztó a kisgépek hátuljára

Roppant egyszerű és olcsó megoldás, ha beszerzel pár öntapadós akasztót. Ezeket erősítsd fel a kisgépek hátuljára, és a kábelfelesleget egyszerűen csak tekerd fel úgy, hogy ne látszódjon ki az eszköz mögül. A még rendezettebb hatásért össze is kötegelheted a kábelfelesleget, majd ezt tedd fel az akasztóra.

Mit tehetsz még a kusza kábelek ellen? 

A konyhapult elrendezését úgy találd ki, hogy a kisgépek minél közelebb legyenek a konnektorokhoz. Ha közvetlen a konnektor elé teszed a kávéfőzőt, majd a kábeljét feltekerve a hátulján lévő kampóra erősíted, meg is oldottad a problémát.

Egyszerű, bár nem olyan hatásos megoldás, ha a konnektor elé pakolsz más tárgyakat a konyhapulton. Azért vigyázz, ezek beleakadhatnak a konnektorba, vagy egyszerűen csak nem rejtik el teljesen a kábeleket.

Ha sok kisgép van egy helyen, akkor pedig segítségül hívhatod a jól ismert és bevált kábeldobozt, ami akár hosszabbítót is elrejt. 

Állandó vagy beépített megoldások

Webshopokban vagy barkácsboltokban akár öntapadós kábelcsatornákat is találsz, így a polcon lévő kisgépek kábelrengetegét is eltüntetheted. A kábelcsatornából kilógó részt a polc aljára rögzítsd kötegelővel, hogy ne lógjon a levegőben. Így sokkal rendezettebb lesz az összhatás, és alig lehet majd észrevenni a kábeleket. 

Azoknál a gépeknél, amiket szinte sosem mozgatsz, akár a vízzáró szegélyt is használhatod a kábelek elrejtésére. Ez azonban azt jelenti, hogy gyakorlatilag beépíted a gépet a konyhapultba, azaz jól fontold meg mikor veted ezt be.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.