Kábelrengeteg a konyhapulton? Így tehetsz ellene

Kábelrengeteg a konyhapulton? Így tehetsz ellene

A kávégép, a vízforraló vagy a kenyérsütő és más, a mindennapokban használt konyhai kisgépek jelentősen megkönnyítik az életünket, ezért sem érdemes elpakolni ezeket a pultról. A velük járó kábelrengeteg azonban nem kimondottan szép, és csak megfogja a port. Szerencsére van pár trükk, amivel felszámolhatod a kellemetlen látványt.

Ötletládához ad!

Öntapadós akasztó a kisgépek hátuljára

Roppant egyszerű és olcsó megoldás, ha beszerzel pár öntapadós akasztót. Ezeket erősítsd fel a kisgépek hátuljára, és a kábelfelesleget egyszerűen csak tekerd fel úgy, hogy ne látszódjon ki az eszköz mögül. A még rendezettebb hatásért össze is kötegelheted a kábelfelesleget, majd ezt tedd fel az akasztóra.

Mit tehetsz még a kusza kábelek ellen? 

A konyhapult elrendezését úgy találd ki, hogy a kisgépek minél közelebb legyenek a konnektorokhoz. Ha közvetlen a konnektor elé teszed a kávéfőzőt, majd a kábeljét feltekerve a hátulján lévő kampóra erősíted, meg is oldottad a problémát.

Egyszerű, bár nem olyan hatásos megoldás, ha a konnektor elé pakolsz más tárgyakat a konyhapulton. Azért vigyázz, ezek beleakadhatnak a konnektorba, vagy egyszerűen csak nem rejtik el teljesen a kábeleket.

Ha sok kisgép van egy helyen, akkor pedig segítségül hívhatod a jól ismert és bevált kábeldobozt, ami akár hosszabbítót is elrejt. 

Állandó vagy beépített megoldások

Webshopokban vagy barkácsboltokban akár öntapadós kábelcsatornákat is találsz, így a polcon lévő kisgépek kábelrengetegét is eltüntetheted. A kábelcsatornából kilógó részt a polc aljára rögzítsd kötegelővel, hogy ne lógjon a levegőben. Így sokkal rendezettebb lesz az összhatás, és alig lehet majd észrevenni a kábeleket. 

Azoknál a gépeknél, amiket szinte sosem mozgatsz, akár a vízzáró szegélyt is használhatod a kábelek elrejtésére. Ez azonban azt jelenti, hogy gyakorlatilag beépíted a gépet a konyhapultba, azaz jól fontold meg mikor veted ezt be.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin