Forrás: Getty

Itt a csere ideje! Íme 4 jel, hogy fel kell frissítened az étkészleted

A tányérok és poharak az idő folyamán könnyen sérülnek: letörnek, elkopnak, vagy egy-egy darabbal megrövidül a készlet. Különösen akkor, ha többnyire a mosogatógépre bízod a mosatlant. De hol az a pont, amikor már biztos, hogy új szettet kell beszerezned? Ez a 4 jel mindenképp arra utal.

1. Lepattogott/töredezett tányér

Mennie kell minden olyan tányérnak, amelyiknek a pereméről lepattogott a zománc, durván lekopott a minta, vagy esetleg repedések „díszítik”. Ezeknek semmi helye a vacsoraasztalon, hiszen nemcsak, hogy nem esztétikusak, de a durván sérült tányérok nagyobb eséllyel pattannak szét a forró ételtől. Utóbbi nem csak nem túl kellemes, de veszélyes is lehet.

2. Nem felelnek meg az ízlésednek

A trendek változnak, és ez alól az étkészlet sem kivétel. Így egy 20 évvel ezelőtti tányérszett már valószínűleg nem számít túl mutatósnak. Amúgy sem jó ragaszkodni egy olyan étkészlethez, amivel nem szívesen terítesz meg ünnepnapokon vagy csak egy sima vasárnapi ebédhez.

3. Túlságosan félted az étkészletet

Akár megalapozottan, akár megalapozatlanul, de ha túlságosan félted az étkészleted, akkor bizony ideje újat vásárolni. A tányéroknak az a feladata, hogy egy jóízűt együnk belőlük, majd pikk-pakk tisztára mossuk és elpakoljuk őket a szekrénybe. Ha minden étkezéskor és mosogatáskor izzadságcseppek folynak a homlokodon, mert túlságosan kényes az étkészleted, akkor szerezz be mellé egy olyat, amit nyugodt szívvel használsz a hétköznapokban. A különleges szett pedig jó lesz majd a karácsonyi vacsorához.

Itt a csere ideje! Íme 4 jel, hogy fel kell frissítened az étkészleted
Forrás: Getty

4. NAGYON nem összeillő darabok

A profik kifejezetten szeretik keverni az étkészleteket, hogy ne legyen túl egyhangú a megterített asztal. Van azonban az a szint, amikor már annyira össze-vissza a készlet, hogy lehetetlen ízlésesen megteríteni vele. Ráadásul bizonyos alkalmakkor – például karácsonykor – kifejezetten jól tud mutatni az egységes szett. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.