Forrás: Getty

Így tüntesd el a görögdinnye foltot a ruhából

Mire lesz szükségünk?

  • Folteltávolító
  • Papírtörlő
  • Tiszta rongy
  • Tiszta, finom sörtéjű kefe

Hogyan távolítsuk el a görögdinnye foltot a ruhából?

1. lépés: Dinnye darabok eltávolítása

Ha a dinnye falat rajta maradt a ruhán, egy életlen kés, műanyagkártya vagy más eszköz segítségével távolítsuk el anélkül, hogy jobban belekennénk a ruhába.

2. lépés: Felitatás

Papírtörlő segítségével itassuk fel a dinnyelevet minél alaposabban.

3. lépés: Öblítés

Minél hamarabb vegyük le a foltos ruhát, és vigyük a csaphoz. Fordítsuk ki a ruhát, és tartsuk a foltos részt folyó hideg víz alá, így kifelé mossuk a dinnyelevet az anyagból.

4. lépés: Folttisztítás

Ha végeztünk a csapnál, akkor a folt maradékát azonnal kezdjük el folttisztítózni. A használati utasítás által megadott mennyiséget alkalmazzuk, majd szintén a dobozon található időkorlát után mossuk le. Lemosás előtt öntsünk folteltávolítót egy tiszta, száraz rongyra, és törölhessük át ezzel is a foltot. Ha nagyon makacs a folt, egy puha sörtéjű kefét is bevethetünk.

5. lépés: Mosás

Előfordulhat, hogy még ezek után is látszódik a folt valamennyire. Ebben az esetben dobjuk a ruhát a mosógépbe, és indítsuk el a legerősebb programon (már amennyire engedi maga az anyag).

6. lépés: Ismétlés

Még mosás után is piros kicsit a ruha? Miután megszáradt, ismételjük meg a negyedik és ötödik lépést, azaz használjunk megint folttisztítót és mossuk ki újra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.