Forrás: Getty

Így szereld össze pikk-pakk a bútorokat – Ezt az 5 tippet fogadd meg!

#1 tipp – Előkészületek

Az előkészületek rendkívül fontosak! Ezekhez pedig nem csak az tartozik, hogy bekapcsoljuk a spotify-t és a bluetooth hangszórót, hanem sokkal inkább arról kell szólnia, hogy elővesszük az összeszerelési útmutatót, csoportosítjuk és megszámoljuk a csavarokat és szögeket, kipakoljuk a szükséges szerszámokat, és minden más eszközt, amire szükségünk lehet.

#2 tipp – Elegendő hely

Az összeszereléshez érdemes egy tágasabb részt keresni a lakásban, hiszen ekkor még több helyet foglalnak el a bútor darabjai, mint amennyit később az elkészült bútor fog. Legyen akkora a hely, hogy kényelmesen elférjünk minden oldalon, továbbá ne feledkezzünk meg a padlóról sem, azaz ajánlott egy karton leterítése, nehogy összekarcoljuk az új bútort vagy épp a padlózatot.

#3 tipp – Kövessük az útmutatót

Mielőtt nekilátunk az összeszerelésnek, ajánlott legalább egyszer átfutni az útmutatót, így már nagyjából képben leszünk. Ezt követően pedig kezdődhet az érdemi munka, amely során lépésről lépésre kövessük a leírtakat, ne hagyjunk ki egy lépést se, hiszen csak így lehetünk biztosan abban, hogy a végén stabil lesz a bútor. Természetesen az épp szükséges csavarokat is alaposan meg kell vizsgálnunk, mielőtt becsavarjuk azokat, hiszen ezek zömében nehezen különböztethetők meg egymástól.

#4 tipp – A megfelelő szerszámokkal időt spórolunk

Az összeszerelést igénylő bútorokhoz a legtöbb esetben csomagolnak például megfelelő imbuszkulcsot, ami nagy segítség a gyártótól, ennek ellenére gyorsabbak leszünk, ha akkus csavarozóval dolgozunk. Ez hatványozottan igaz nagy bútordarabok esetén, mint például egy ágy vagy egy ruhásszekrény. Az akkus csavarozó használata során arra figyeljünk, hogy alacsony fordulatszámot válasszunk, így ugyanis nagy eséllyel nem fogunk kárt tenni az anyagban. A csavarozó mellett egy (gumi)kalapács is a segítségünkre lehet, amivel pikk-pakk be tudjuk ütni a fatipliket.

#5 tipp – Ketten még gyorsabbak vagyunk

Ha még sosem szereltünk össze bútort, akkor végképp tanácsos segítséget kérnünk. Biztosan van olyan barátunk, aki szívesen segít egy hideg üdítő és egy finom pizza mellett. Amennyiben egy ruhásszekrény összeszerelésére adjuk a fejünket, akkor annak tényleg ne álljunk neki egyedül, hiszen nem fogjuk tudni megemelni és a helyére tenni. Ketten nem csak előbb végzünk a munkával, de még szórakoztatóbb is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.