Így szereld össze pikk-pakk a bútorokat – Ezt az 5 tippet fogadd meg!

Így szereld össze pikk-pakk a bútorokat – Ezt az 5 tippet fogadd meg!

A bútorvásárlást a legtöbben élvezzük, hiszen ilyenkor alakítjuk ki otthonunk belső tereit, és varázsoljuk azokat egyedivé és hangulatossá. A bútorösszeszerelést azonban már kevésbé szeretjük, hiszen sokáig tart és fárasztó. Ennek azonban vége, ugyanis 5 tippnek hála a jövőben ez sokkal gyorsabban egy egyszerűbben fog működni.

Ötletládához ad!

#1 tipp – Előkészületek

Az előkészületek rendkívül fontosak! Ezekhez pedig nem csak az tartozik, hogy bekapcsoljuk a spotify-t és a bluetooth hangszórót, hanem sokkal inkább arról kell szólnia, hogy elővesszük az összeszerelési útmutatót, csoportosítjuk és megszámoljuk a csavarokat és szögeket, kipakoljuk a szükséges szerszámokat, és minden más eszközt, amire szükségünk lehet.

#2 tipp – Elegendő hely

Az összeszereléshez érdemes egy tágasabb részt keresni a lakásban, hiszen ekkor még több helyet foglalnak el a bútor darabjai, mint amennyit később az elkészült bútor fog. Legyen akkora a hely, hogy kényelmesen elférjünk minden oldalon, továbbá ne feledkezzünk meg a padlóról sem, azaz ajánlott egy karton leterítése, nehogy összekarcoljuk az új bútort vagy épp a padlózatot.

#3 tipp – Kövessük az útmutatót

Mielőtt nekilátunk az összeszerelésnek, ajánlott legalább egyszer átfutni az útmutatót, így már nagyjából képben leszünk. Ezt követően pedig kezdődhet az érdemi munka, amely során lépésről lépésre kövessük a leírtakat, ne hagyjunk ki egy lépést se, hiszen csak így lehetünk biztosan abban, hogy a végén stabil lesz a bútor. Természetesen az épp szükséges csavarokat is alaposan meg kell vizsgálnunk, mielőtt becsavarjuk azokat, hiszen ezek zömében nehezen különböztethetők meg egymástól.

#4 tipp – A megfelelő szerszámokkal időt spórolunk

Az összeszerelést igénylő bútorokhoz a legtöbb esetben csomagolnak például megfelelő imbuszkulcsot, ami nagy segítség a gyártótól, ennek ellenére gyorsabbak leszünk, ha akkus csavarozóval dolgozunk. Ez hatványozottan igaz nagy bútordarabok esetén, mint például egy ágy vagy egy ruhásszekrény. Az akkus csavarozó használata során arra figyeljünk, hogy alacsony fordulatszámot válasszunk, így ugyanis nagy eséllyel nem fogunk kárt tenni az anyagban. A csavarozó mellett egy (gumi)kalapács is a segítségünkre lehet, amivel pikk-pakk be tudjuk ütni a fatipliket.

#5 tipp – Ketten még gyorsabbak vagyunk

Ha még sosem szereltünk össze bútort, akkor végképp tanácsos segítséget kérnünk. Biztosan van olyan barátunk, aki szívesen segít egy hideg üdítő és egy finom pizza mellett. Amennyiben egy ruhásszekrény összeszerelésére adjuk a fejünket, akkor annak tényleg ne álljunk neki egyedül, hiszen nem fogjuk tudni megemelni és a helyére tenni. Ketten nem csak előbb végzünk a munkával, de még szórakoztatóbb is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin