Így készítsd fel a nappalit az ünnepekre – Teendők a meghitt karácsonyi hangulat érdekében

Így készítsd fel a nappalit az ünnepekre – Teendők a meghitt karácsonyi hangulat érdekében

A karácsonyi készülődés központja a nappali, hiszen az ünnepek során itt gyűlik össze a család, itt áll a fenyő, és itt adjuk át az ajándékokat is. Emiatt nem lehet elég korán és elég alaposan elkezdeni a felkészítését a karácsonyra. Lássuk, milyen teendők akadnak a szeretet ünnepe előtt.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Szelektálás

A nappaliban túlságosan is könnyen felhalmozódnak a limlomok, ezért a szelektálás az első lépés a rendezett karácsonyhoz. Fogjunk két zsákot: az egyikbe azokat a dolgokat gyűjtsük amiknek új, végleges tárolóhelyt kell keresni, a másikba pedig azt aminek a kukában a helye.

2. Alapos takarítás

Az alapos nappali takarítását nagyjából 2-4 héttel az ünnepek előtt érdemes beiktatni, hiszen ennyi idő alatt a heti nagytakarítással szinten lehet tartani a tisztaságot, ám nem kell a karácsony előtti utolsó napokat házimunkával tölteni. Pucoljunk ablakot, porszívózzunk fel a bútorok alatt és mögött, takarítsuk ki a szőnyeget, illetve tisztítsuk meg a kanapét és fotelokat is.

3. Átalakítás a fa miatt

A legtöbb háztartásban a karácsonyfa elhelyezése némi Tetris tudást igényel, hiszen nagy luxus lenne egy fányi helyet szabadon hagyni egész évben. Tervezzük meg, hogy mekkora fát szeretnénk, annak hol lenne a legideálisabb helye, majd azt is találjuk ki, hogy ez alapján hogyan lehet majd a nappali bútorait átrendezni.

Így készítsd fel a nappalit az ünnepekre – Teendők a meghitt karácsonyi hangulat érdekében
Forrás: Getty

4. Plusz ülőhelyek kialakítása

Sok fejfájást megspórolhatunk magunknak, ha időben elkezdjük beszerezni a plusz ülőhelyeket az ünnepekre. Leltározzunk be a plusz székeket a padláson, vagy ne hagyjuk az utolsó pillanatra az új ülőkék megrendelését sem. 

5. Dekorálás

Végre elérkeztünk az izgalmas részhez, a dekoráláshoz. A nappalit egyszerűen karácsonyi köntösbe öltöztethetjük, ha lecseréljük az év közben használt plédeket és párnahuzatokat ünnepire, illetve feldíszítjük az ablakot fényekkel, és kiteszünk a karácsonyi figurákat a polcokra.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin