Forrás: Getty

Így csökkentheted a szárítógép áramfogyasztását

#1 tipp – Szárítógép szűrőjének rendszeres tisztítása

Erről sokan meg szoktak feledkezni, pedig a tiszta szűrő csökkenti a szárítógép fogyasztását. Épp ezért ajánlott minden használat után kitisztítani azt. Ha ezt nem teszed meg, az eltömődött szűrőn nem jut át a nedvesség. Ezáltal tovább dolgozik a szárító, azaz több áramot fogyaszt, amitől magasabb lesz a villanyszámlád.

#2 tipp – Szárítólabdák használata

Ha áramot szeretnél spórolni, akkor el kell érned, hogy minél rövidebb idő alatt végezzen a gép. Ennek legegyszerűbb módja, ha szárítólabdákat használsz. Ezeket csak dobd be a nedves ruhák közé, és már indíthatod is a programot. A labdáknak hála nem tapadnak egymáshoz a ruhák, így a levegő jobban tud közöttük áramolni, ami egyben azt jelenti, hogy a gép előbb végez.

#3 tipp – Erősebb centrifuga

Ha épp nincs kéznél szárítólabda, akkor azzal is spórolhatsz, ha a frissen mosott ruhákat erőteljesen átcentrifugálod, hiszen minél szárazabban teszed be azokat a szárítóba, annál kevesebb feladat marad a szárítóra.

Lecserélnéd régi készülékedet egy új, energiahatékonyabb darabra? Többek között beépített főzőlap, beépített gáztűzhely, beépített hűtő- vagy mosogatógép cseréje is megvalósítható Fundamenta Lakásszámlával! A részletekért látogass el a Fundamenta oldalára!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.