Forrás: Getty

Helytakarékos és látványos törölköző hajtogatási trükk VIDEÓVAL

Miért jó ez a hajtogatási metódus?

Biztosan neked is ismerős, hogy a törölköző kupac alján lévő darabra lenne szükséged, megpróbálod „Jenga-módra” kivenni az alsó darabot úgy, hogy ne boruljon az egész torony. Vagy – ha időd és türelmed engedi – egyesével lebontod a tornyot, majd miután megszerezted a legalsó darabot, vissza is építed. Erre is megoldás kínál az alábbi hajtogatási módszer, ami ráadásként még mutatós eredményt is ad.

Helytakarékos és látványos törölköző hajtogatási trükk VIDEÓVAL
Forrás: Getty

Hogyan kell csinálni?

  1. lépés: Terítsd ki a törölközőt, és egyengesd ki teljesen. Semmiképpen se legyen gyűrődés rajta – ezt kemény, egyenes felületen a legkönnyebb elérni.
  2. lépés: Fogd meg a törölköző jobb felső sarkát, és hajtsd le az aljára úgy, hogy egy háromszög formát kapj a hajtott felületen. Ismét simítsd ki a törölközőt, mert csak feszes és szabályos anyaggal fog jól mutatni a hajtogatás.
  3. lépés: A törölköző felső részét hajtsd le felezve az alsóhoz, majd igazítsd el megint a hajtogatást.
  4. lépés: Fordítsd meg a törölközőt úgy, hogy most az hajtogatás legyen lefelé.
  5. lépés: A bal szélénél fogva kezd el feltekerni a törölközőt a behajtott sarok felé, olyan szorosan, amilyen szorosan csak tudod.
  6. lépés: Végül a kilógó csücsköt tűrd be a feltekert törölközőbe, és mehet is a kosárba.

Segítségképp az alábbi videó is megmutatja neked a hajtogatást lépésről lépésre:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.