Gyűrött és apró ráncokkal teli a cipőd? Könnyebb ezektől megszabadulni, mint gondolnád

Gyűrött és apró ráncokkal teli a cipőd? Könnyebb ezektől megszabadulni, mint gondolnád

A bőr vagy velúr cipők nem csak elegánssá teszik a megjelenésed, de képesek évekig is megtartani újszerű állapotukat, ha jól gondjukat viseled. Az apró ráncok és gyűrődések megjelenése teljesen természetes, ám bosszantó lehet, ha nem tudsz megszabadulni tőlük. Hoztunk néhány tippet ahhoz, hogyan lehet ezeket az apró tökéletlenségeket eltüntetni.

Ötletládához ad!

Mire lesz szükséged?

  • Gőzvasaló vagy hajszárító
  • Sámfa
  • Tiszta pamut rongy
  • Bőrápoló balzsam
  • Tiszta zsebkendő

Hogyan láss hozzá?

0. lépés: Olvasd el a cipő leírását

Mielőtt hozzálátnál a cipő kezeléséhez, olvasd el a gyártó tisztítási javaslatait. Ne kövesd a lépéseket, ha valamelyiket kifejezetten nem javasolják.

1. lépés: Készítsd elő a cipőket

Vedd ki a cipőfűzőt, és távolítsd el a kiegészítőket is a cipőről. Ezután tömd ki a cipőt a nyílásig tiszta zsebkendővel. Fontos, hogy jól tartsa a tömés a lábbelit, hogy ne deformálódjon el. Ne felejtsd el letisztítani sem a cipőt, mert a magas hő hatására a szennyeződések kárt tehetnek benne.

2. lépés: Melegítsd fel a bőrt hajszárítóval

A hajszárítót a legalacsonyabb fokozatra állítva tartsd 10-15 másodpercig a gyűrődés fölött körülbelül nyolc vagy tíz centiméterrel. Amíg a bőr meleg, simítsd és masszírozd a gyűrődést a selyempapírhoz. Ismételd ezeket a lépéseket, amíg a gyűrődések minimálisra nem csökkennek.

3. lépés: Vasald ki a cipőt

Ez opcionális lépés, de bevetheted a hajszárítós lépés helyett is, mivel általában hatásosabb, viszont óvatosan kell csinálnod.

Márts egy fehér pamut törölközőt friss vízbe, és csavard ki, amíg nem csöpög. Ne használj színes törülközőt, mert az megfoghatja a lábbelit! Hajtsd félbe a törölközőt úgy, hogy legalább két réteg szövet legyen a vasaló és a bőr között. Ezután nagyjából 15-20 másodpercig vasald a törölközőn keresztül a cipőt. Figyelj arra, hogy csak nedves törölközőn keresztül vasald a cipőt, különben kárt okozhat.

4. lépés: Szárítás

Mivel magas hő hatására rugalmassá válik a bőr, csakis sámfával vagy a zsebkendő töméssel fejezheted be a folyamatot. A szárítás fázisában hagyd bent a tömést legalább 10-12 órán át, hogy ne menjen össze a cipő.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin