Forrás: Getty

Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Az íróasztal

Mivel az elkövetkezendő években rengeteget fogsz tanulni, mindenféleképp szükséged lesz egy íróasztalra, aminél kényelmesen tudsz írni, olvasni és készülni a vizsgákra. A méretét tekintve azt tartsd szem előtt, hogy a nagyobb nem mindig jobb. Sokkal fontosabb szempont, hogy praktikus legyen, azaz rendelkezzen fiókokkal, melyekbe sok mindent el tudsz pakolni. Elhelyezését illetően ajánlott minél közelebb tenned majd az ablakhoz, hiszen természetes fénynél és szép kilátásnál sokkal hangulatosabban fognak telni a tanulással töltött órák.

A szék

Ahhoz, hogy hatékonyan tudj készülni az előadásokra, nem csak az íróasztal fontos, hanem az is, hogy egy kényelmes székben ülj. Figyelj arra, hogy jól tartsa a hátadat és legyen karfája, amelyekre rá tudod helyezni a karjaidat.

Az ágy

Az ágy mérete függ a szoba nagyságától, de alapvetően az 1,40 méter széles fekvőhelyek bizonyulnak jó választásnak. Természetesen egy jó matracra is szükséged lesz, hiszen fontos, hogy rendesen ki tudd pihenni magadat a sok tanulás vagy épp buli után.

Ha az is fontos szempont számodra, hogy a vendégeid is le tudjanak ülni, akkor egy kihúzható kanapé bizonyulhat remek választásnak, vagy az olyan egyszemélyes ágyak, melyeknek van fiókjuk és háttámlájuk, így kanapéként is használhatók.

A ruhásszekrény

A szekrényedbe nem csak ruhákat, hanem számos más dolgot is el tudsz pakolni. Ehhez azonban egy olyan darabot kell beszerezned, aminek a belseje ideálisan van kialakítva: több különböző méretű tárolóhelyek vannak benne, és van benne akasztós rész, illetve fiókok is. A stílusa természetesen rád van bízva, de azok a tolóajtós szekrények bizonyulnak a legjobb választásnak, melyeken tükör is található.

Dekoráció

A kis hely ellenére ne feledkezz meg a dekorációkról sem, hiszen ezektől lesz egyedi és hangulatos a szoba. Dekorálhatsz például képekkel, textilekkel, gyertyákkal, növényekkel, vázákkal, vagy akár magazinokkal is. Mindössze arra figyelj, hogy ne pakold tele a szobát, hiszen akkor épp az ellenkező hatást éred el: nyomasztó lesz a helyiség.

+1 Tipp: Költséghatékonyság

Annak érdekében, hogy minél kevesebb pénzt kelljen elköltened leendő szobád berendezésére, ne csak új bútorokban gondolkozz, hiszen rengeteg jó minőségű darabra bukkanhatsz rá az interneten vagy a bolhapiacokon is. Ha például találsz egy jó szekrényt vagy dohányzóasztalt, ami tökéletes lenne, mindössze a színe nem tetszik, akkor légy kreatív, és fesd át.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.