Félsz, hogy betörnek otthonodba? 6 tipp, amivel javíthatod a biztonságérzeted

Félsz, hogy betörnek otthonodba? 6 tipp, amivel javíthatod a biztonságérzeted

Egy betörés lehetősége nem csak az értékeinkre jelent veszélyt, de a biztonságérzetünket is jócskán megtépázza. Márpedig nem jó félelemben élni. van azonban néhány apróság, amivel sokat tehetsz azért, hogy nagyobb biztonságban tudd magad otthon.

Ötletládához ad!

1. Zárd az ablakaidat

Az ablakok gyenge pontjai az otthonunknak, így megerősítésük is mindenképp kifizetődő. A jól záródó, erős ablakok a szigetelésben és a biztonságérzet megerősítésében is sokat segítenek. Ha nem fér bele a büdzsébe az ablakok cseréje, akkor szerezzünk be ablakzárat, ami extra védelmet biztosít a feltörésük ellen. 

2. Cseréld az ajtó zárakat

Az ajtók zárása alapvetés, ha biztonságról van szó. Azonban nem mindegy, hogy milyen zárat használunk: érdemes beruházni egy többpontos védelmet jelentő rendszerre. De az is fontos, hogy ha véletlenül elhagytad a kulcsod, akkor azonnal cseréld le a zárat. De akkor se halogasd a cserét, ha kopott, gyengének tűnő már a zár. Ne várd meg, míg a betörő leteszteli annak hatékonyságát.


3. Szerelj fel kamerákat

A technológia fejlődésének hála már viszonylag kedvező áron juthatunk jó minőségű, telefonról irányítható kamerákhoz. A személyiségi jogokat védő szabályokat figyelembe véve helyezzünk ki 1-2 kamerát a ház fontos részeire, egyet pedig a belülre, ami a bejáratot figyeli. Így akkor is láthatjuk, mi történik otthon, ha épp távol vagyunk. Ráadásul a kamerák elrettentő erővel is bírnak, ezért mindenképp megéri beruházni egy ilyen rendszerre. 

4. Rejtsd el az értékeket

De legalábbis ne hagyd őket szem előtt. Figyelj arra, hogy az utcáról ne látszódjanak a nagy értékű tárgyak, és a kertben vagy az erkélyen se hagyj soha értéket.

5. Mozgásérzékelő lámpák

A betörők kisebb eséllyel mernek olyan otthonokat háborgatni, ahol lámpák vannak. Ennek oka, hogy a mozgásérzékelő lámpák felhívják a figyelmet a mozgásra, ezért akár a szomszédok is könnyebben kiszúrják, ha mozgolódás van a ház körül.

6. Kérd szakember segítségét

Ha már megtörtént a baj, és betörés áldozata lettél, fontos, hogy kérd hozzáértő segítségét. Először is beszélj egy biztonságtechnikai szakemberrel, aki felméri a ház gyenge pontjait, és segít megerősíteni azokat. Ha pedig komoly nyomot hagytak benned a történtek, bátran fordulj mentális szakemberhez, aki segít feldolgozni és helyükre tenni azokat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin