Felejtsd el a vasalást! Íme, 5 zseniális trükk

Felejtsd el a vasalást! Íme, 5 zseniális trükk

Nagyon kevesen vannak azok, akik szeretnek vasalni, hiszen nem csupán fárasztó, de rengeteg időt is vesz igénybe. Ha kíváncsi vagy, hogyan érheted el, hogy sokkal ritkábban kelljen vasalnod, akkor görgess lejjebb.

Ötletládához ad!

#1 – Centrifugálás mérséklése

Bizonyos ruhákat nagyon meggyűr a centrifugálás. Ingek és blúzok esetén soha ne állítsd 800-nál erősebbre a centrifugát. Ennek a trükknek köszönhetően kicsit nedvesebbek maradnak a ruhadarabok, azonban sokkal formálhatóbbak is. A mosás után alaposan rázd ki a ruhákat, majd akaszd fel egy vállfára, és simítsd ki a gyűrődéseket, így később nem kell már vasalnod.

#2 – Pára

Enyhén gyűrött a blúzod, de nincs időd, se kedved kivasalni? Ebben az esetben akaszd a fürdőbe zuhanyzás vagy fürdés előtt. Ez idő alatt rengeteg gőz keletkezik, ami elvégzi helyetted a vasalást. Mindössze meg kell várnod, amíg kisimulnak a gyűrődések.

#3 – Szárító

Ha bírja az anyag, akkor a szárító is a segítségedre lehet a vasalás elkerülésénél. Egy szórófejes flakon segítségével nedvesítsd be az adott ruhadarabot, majd kb. 10 percre tedd be a szárítóba. Már rövid időn belül kisimul az anyag, ennek ellenére figyelj arra, hogy azonnal kiszedd a szárítóból. Ezt követően akaszd fel egy vállfára, és simítsd ki a maradék gyűrődéseket.

#4 – Hajszárító

A hajszárítóval nemcsak a hajadat tudod formázni és kiegyenesíteni, hanem a gyűrött ruhákat is. Ehhez a trükkhöz szintén spricceld be vízzel a gyűrött részeket, tedd a ruhát egy vállfára, majd ragadd meg a hajszárítót, és szárítsd meg. Arra figyelj, hogy alacsony hőmérsékletet válassz, illetve tarts kellő távolságot. A művelet közben a kezeddel simítsd ki a gyűrődéseket.

#5 – Jégkockák

Ehhez szintén szükséged lesz egy szárítóra, amibe egy marék jégkockával együtt kell betenned a kivasalandó ruhadarabot. Ezután indítsd el a gépet magas hőfokon, majd 5 perc után vedd ki a ruhát. A jégkockák elolvadnak, amitől pára keletkezik a gépben, így kisimulnak a gyűrődések. Ezután ezt is akaszd egy vállfára, és várd meg, hogy teljesen megszáradjon.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin