Ezzel az 5 trükkel nagyobbnak fog tűnni a kicsi erkélyed

Ezzel az 5 trükkel nagyobbnak fog tűnni a kicsi erkélyed

Egy erkélyes lakás igazi kincs, még akkor is, ha kicsi az erkély alapterülete. Az alábbi tippeknek hála pedig optikailag még nagyobbíthatsz is rajta.

Ötletládához ad!

Tipp 1 – Magasra fel!

Ha az erkélyed kicsi és szűk, akkor csak egy irányba tudsz terjeszkedni: felfelé. Ez azt jelenti, hogy a virágokat ne a padlóra tedd, hanem helyezd őket a falra egy polcra, vagy lógasd le őket a plafonról. Ezzel a trükkel a méhecskékkel és a pillangókkal is jót teszel, hiszen azok nagyon fognak örülni a szebbnél szebb virágoknak. Az unalmas falakat is díszítheted növényekkel. Ebben az esetben tökéletes választásnak bizonyulnak a futóvirágok, melyeket felfuttathatsz egy rácsra.

Tipp 2 – A kevesebb, néha több

Kicsi erkélyek esetén mindig tartsd szem előtt, hogy a kevesebb néha több. Figyelj arra, hogy ne zsúfold tele bútorokkal, hiszen úgy még kisebbnek fog tűnni. A rendetlenséget szintén kerüld, a dekorációkat és növényeket pedig kis csoportokba rendezd.

Tipp 3 – Kicsi bútorok

Egy hatalmas fekvőkanapé rendkívül jól mutat és nagyon kényelmes, ennek ellenére nem való kicsi erkélyre, hiszen egyáltalán nem praktikus, továbbá rengeteg helyet foglal. A rusztikus kerti bútorok szintén nem bizonyulnak jó választásnak. Inkább olyan darabokat szerezz be, melyek keskenyek és kisméretűek. Rendkívül jó ötlet egy olyan asztal, amit fel tudsz helyezni a korlátra, és amikor nem használod, akkor csak lecsukod, hogy ne foglalja a helyet.

Tipp 4 – Optikai csalás

Optikailag a megfelelő padlóval tudsz nagyobbítani az erkélyen. Olyan padlózatot válassz, ami hasonlít a közvetlenül mellette található szoba padlójához. A legjobb választásnak az olyan anyagok bizonyulnak, mint a bambusz vagy a fa. Ha a padló sötétebb a falaknál, akkor szintén tágasabbnak fog tűnni az erkély, ami a nagy kontrasztnak köszönhető.

Tipp 5 – Fények

A megfelelő fényekkel szintén nagyobbíthatsz optikailag az erkélyen, továbbá még hangulatosabbá is varázsolhatod. Erre a célra válassz fényfüzéreket, lámpásokat és gyertyákat, melyeket akár a falra is rögzíthetsz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin