Ezzel az 5 trükkel nagyobbnak fog tűnni a kicsi erkélyed

Ezzel az 5 trükkel nagyobbnak fog tűnni a kicsi erkélyed

Egy erkélyes lakás igazi kincs, még akkor is, ha kicsi az erkély alapterülete. Az alábbi tippeknek hála pedig optikailag még nagyobbíthatsz is rajta.

Ötletládához ad!

Tipp 1 – Magasra fel!

Ha az erkélyed kicsi és szűk, akkor csak egy irányba tudsz terjeszkedni: felfelé. Ez azt jelenti, hogy a virágokat ne a padlóra tedd, hanem helyezd őket a falra egy polcra, vagy lógasd le őket a plafonról. Ezzel a trükkel a méhecskékkel és a pillangókkal is jót teszel, hiszen azok nagyon fognak örülni a szebbnél szebb virágoknak. Az unalmas falakat is díszítheted növényekkel. Ebben az esetben tökéletes választásnak bizonyulnak a futóvirágok, melyeket felfuttathatsz egy rácsra.

Tipp 2 – A kevesebb, néha több

Kicsi erkélyek esetén mindig tartsd szem előtt, hogy a kevesebb néha több. Figyelj arra, hogy ne zsúfold tele bútorokkal, hiszen úgy még kisebbnek fog tűnni. A rendetlenséget szintén kerüld, a dekorációkat és növényeket pedig kis csoportokba rendezd.

Tipp 3 – Kicsi bútorok

Egy hatalmas fekvőkanapé rendkívül jól mutat és nagyon kényelmes, ennek ellenére nem való kicsi erkélyre, hiszen egyáltalán nem praktikus, továbbá rengeteg helyet foglal. A rusztikus kerti bútorok szintén nem bizonyulnak jó választásnak. Inkább olyan darabokat szerezz be, melyek keskenyek és kisméretűek. Rendkívül jó ötlet egy olyan asztal, amit fel tudsz helyezni a korlátra, és amikor nem használod, akkor csak lecsukod, hogy ne foglalja a helyet.

Tipp 4 – Optikai csalás

Optikailag a megfelelő padlóval tudsz nagyobbítani az erkélyen. Olyan padlózatot válassz, ami hasonlít a közvetlenül mellette található szoba padlójához. A legjobb választásnak az olyan anyagok bizonyulnak, mint a bambusz vagy a fa. Ha a padló sötétebb a falaknál, akkor szintén tágasabbnak fog tűnni az erkély, ami a nagy kontrasztnak köszönhető.

Tipp 5 – Fények

A megfelelő fényekkel szintén nagyobbíthatsz optikailag az erkélyen, továbbá még hangulatosabbá is varázsolhatod. Erre a célra válassz fényfüzéreket, lámpásokat és gyertyákat, melyeket akár a falra is rögzíthetsz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin