Forrás: Getty

Ezzel az 5 trükkel nagyobbnak fog tűnni a kicsi erkélyed

Tipp 1 – Magasra fel!

Ha az erkélyed kicsi és szűk, akkor csak egy irányba tudsz terjeszkedni: felfelé. Ez azt jelenti, hogy a virágokat ne a padlóra tedd, hanem helyezd őket a falra egy polcra, vagy lógasd le őket a plafonról. Ezzel a trükkel a méhecskékkel és a pillangókkal is jót teszel, hiszen azok nagyon fognak örülni a szebbnél szebb virágoknak. Az unalmas falakat is díszítheted növényekkel. Ebben az esetben tökéletes választásnak bizonyulnak a futóvirágok, melyeket felfuttathatsz egy rácsra.

Tipp 2 – A kevesebb, néha több

Kicsi erkélyek esetén mindig tartsd szem előtt, hogy a kevesebb néha több. Figyelj arra, hogy ne zsúfold tele bútorokkal, hiszen úgy még kisebbnek fog tűnni. A rendetlenséget szintén kerüld, a dekorációkat és növényeket pedig kis csoportokba rendezd.

Tipp 3 – Kicsi bútorok

Egy hatalmas fekvőkanapé rendkívül jól mutat és nagyon kényelmes, ennek ellenére nem való kicsi erkélyre, hiszen egyáltalán nem praktikus, továbbá rengeteg helyet foglal. A rusztikus kerti bútorok szintén nem bizonyulnak jó választásnak. Inkább olyan darabokat szerezz be, melyek keskenyek és kisméretűek. Rendkívül jó ötlet egy olyan asztal, amit fel tudsz helyezni a korlátra, és amikor nem használod, akkor csak lecsukod, hogy ne foglalja a helyet.

Tipp 4 – Optikai csalás

Optikailag a megfelelő padlóval tudsz nagyobbítani az erkélyen. Olyan padlózatot válassz, ami hasonlít a közvetlenül mellette található szoba padlójához. A legjobb választásnak az olyan anyagok bizonyulnak, mint a bambusz vagy a fa. Ha a padló sötétebb a falaknál, akkor szintén tágasabbnak fog tűnni az erkély, ami a nagy kontrasztnak köszönhető.

Tipp 5 – Fények

A megfelelő fényekkel szintén nagyobbíthatsz optikailag az erkélyen, továbbá még hangulatosabbá is varázsolhatod. Erre a célra válassz fényfüzéreket, lámpásokat és gyertyákat, melyeket akár a falra is rögzíthetsz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.