Forrás: Getty

Ezzel a zseniális trükkel pikk-pakk eltávolítod a sminkfoltokat

A ruhák és a sminkünk igencsak vonzzák egymást, így rendkívül gyakori probléma, hogy összekenjük például az alapozóval a kedvenc felsőrészünket. Ez talán akkor a legbosszantóbb, amikor egy fehér ruhadarabot kenünk össze. Az alábbi útmutatónak köszönhetően azonban mostantól már gyerekjáték lesz a foltok eltüntetése.

Ezzel a trükkel könnyedén eltávolíthatjuk a sminkfoltokat

Az alapozó- vagy púderfoltok eltávolításához a következőkre lesz szükségünk: micellás víz, marhaepeszappan és egy puha fogkefe:

  1. A sminkfoltra csepegtessünk micellás vizet. Ha friss a folt, akkor a felesleges alapozót először távolítsunk el óvatosan egy vattapamaccsal.
  2. Ha a foltot jól átáztattuk a micellás vízzel, akkor fogjuk meg a fogkefét, és óvatosan menjünk át vele a folton. Ez a mozdulat mindig az anyag szálirányával megegyező legyen.
  3. Ezután ismét tegyünk rá micellás vizet.
  4. Ezt követően öntsünk forró vizet (érzékeny anyagok esetén langyosat) az érintett területre, majd dörzsöljük be marhaepeszappannal. Ez a lépés több percig is eltarthat. Amennyiben szükséges, öntsünk rá még több vizet.
  5. Addig kezeljük a foltot a szappannal, míg már csak alig látszik.
  6. Végezetül dobjuk be a ruhadarabot a mosógépbe, és mossuk ki.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.