Forrás: Getty

Ezt a 4 dolgot soha ne dobd ki selejtezéskor

1. Fontos dokumentumok

Még ha úgy is érzed, hogy nem feltétlenül lesz rájuk szükséged a jövőben, a fontos dokumentumok később még jó szolgálatot tehetnek. Jobb, ha kartotékszekrényben vagy fiókban tárolod őket, megfelelően rendszerezve. Így biztosan nem foglalnak több helyet a kelleténél, ráadásul hamar megtalálhatod őket, ha mégis kellenek. A szerződések, az adózási dokumentumok és a könyveléshez szükséges papírok mind olyasmik, amiket megéri valamilyen direkt erre a célra szolgáló, praktikus helyen tartani.

2. Felújítás utáni festékmaradékok

Maradt még abból a festékből a konyha, a nappali vagy bármelyik helyiség felújítása után? Noha csábító lehet kidobnod, hogy ne foglalja a helyet, kisebb-nagyobb javításokra bármikor, bármilyen okból kifolyólag szükség lehet. Olyankor pedig hatalmas kincs, ha rögtön kéznél van a megfelelő márkájú, típusú és árnyalatú festék. Tárold sötét és száraz helyen, hogy minél tovább megőrizze a minőségét, ha pedig a szavatossági idő lejárta miatt mégis a kidobás miatt döntesz, jegyezd fel a márkát, a típust és az árnyalatot, hogy legalább a keresgéléssel ne legyen gond!

Ezt a 4 dolgot soha ne dobd ki selejtezéskor
Forrás: Getty

3. Bármi, aminek nagy érzelmi értéke van

Léteznek olyan tárgyak, amikhez valamilyen emlék vagy érzés fűződik, így pótolhatatlanok. Bár előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor úgy tűnhet, hogy jobb megválni tőlük, mindig gondold át ezt a döntést! Ha alszol rá egyet, sokkal csekélyebb eséllyel válsz meg tőlük úgy, hogy később megbánod.

4. Régi kulcsok

A régi kulcsokat csakis és kizárólag akkor dobd ki a kukába, ha kipróbáltad őket, hogy még véletlenül sem illenek egyik záradba sem, tehát fix, hogy nem lesz rájuk szükséged a jövőben. Kiderülhet például, hogy a fiókban hányódó kulcs egy régi bőröndé vagy ládáé a padláson, amit nélküle nagy kihívás lenne kinyitnod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.