Ezeknek a kerti növényeknek télen is sok vízre van szükségük

Ezeknek a kerti növényeknek télen is sok vízre van szükségük

Hideg és száraz – ez a tél. Néhány növény számára azonban ez nem jó kombináció. Az örökzöldeknek például télen is szükségük van vízre, különben bizony tönkremehetnek.

Ötletládához ad!

Míg télen a szobanövények esetén inkább vissza kell fognunk az öntözést, addig a kertben, a teraszon vagy az erkélyen tartott növényeknek szükségük lehet extra adag vízre. Ez leginkább az örökzöldekre igaz, melyek még télen sem hullajtják le a leveleiket.

Télen miért kell a kerti növényeknek több víz?

A téli hideget is jól viselő növényeknek még a kemény mínusz fokok sem ártanak, a szárazság azonban igen, ami igencsak jellemző erre az évszakra. Sajnos még az olvadt hó sem juttatja őket plusz vízhez, ugyanis nem jut el a gyökerekhez, továbbá a fagyott talaj sem tudja magába szívni a nedvességet, ha pedig süt a nap, akkor a növények számára értékes víz elpárolog. Ennek következménye, hogy a növények egy idő után elszáradnak.

Mikor öntözzünk télen?

Leginkább a fagymentes napokon ajánlott locsolni, és ekkor ne spóroljunk a vízzel. De vajon melyek a legvízigényesebb növények? A rododendron, a téli jázmin, a cseresznye babér, a magyal, a bambusz és a buxus mind szeretik a vizet. Számos díszfű is jól bírja a hideget, de ezeket is szükséges locsolni, viszont nem kell annyira sok vizet adni nekik. Ide soroljuk a japánfüvet, a kék csenkeszt és a nádtippant.

Kaspós növényeknél óvatosságra intünk!

Azoknak a növényeknek, amelyek kaspóban vannak elültetve, nincs szükségük olyan sok vízre, mint a kertben kiültetetteknek, főleg abban az esetben, ha azokat egy benti helyiségben kell átteleltetni, hiszen azok a téli álmukat alusszák. Természetesen az sem jó, ha egyáltalán nem locsoljuk ezeket, de csak akkor adjunk nekik „inni”, amikor már száraz a földjük.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin