Ezeket NE kövesd el – 4 hiba, amit parkettafelújítás során elkövethetsz

Ezeket NE kövesd el – 4 hiba, amit parkettafelújítás során elkövethetsz

A karcok és a foltok már többségben vannak a parkettádon az ép részekhez képest? Akkor nem lehet tovább halogatni a parkettafelújítást.

Ötletládához ad!

A parkettafelújítás nagy projekt, ezért megeshet, hogy nem sikerül mindent tökéletesen kiviteleznünk. Ez összességében nem is akkora probléma, ám van néhány gyakran előforduló és súlyos következményekkel járó hiba, melyek képesek elrontani az végeredményt. Mutatjuk is ezeket.

1. Nem egyenletes a csiszolás

Ezt a hibát elsősorban csiszolópapírral vagy kézi csiszológéppel szoktuk elkövetni, mivel a nagy géppel viszonylag egyenletes eredményt lehet elérni. A kézi eszközöknél azonban nagyon kell figyelnünk az erősségre, hiszen az egyenetlen csiszolás a parkettafelújítás egyik legnagyobb hibája. Az egyenetlen parketta más tónusú lehet például lakkozás után, illetve a jelentős különbség egyes helyeken szabad szemmel (és akár a talpunkkal) is érzékelhető lesz.

2. Nem szabadulsz meg a portól

A csiszolással keletkezett hatalmas pormennyiséget valóban nem egyszerű maradéktalanul eltüntetni, ám a szép végeredmény érdekében muszáj. Már csiszolás közben érdemes több alkalommal alaposan felporszívózni a port. Ha ugyanis poros rétegre visszük fel a lakkot vagy a festéket, a padló bántóan egyenetlen lesz, amit utólag nem tudunk orvosolni.

3. Nem megfelelő eszközt használsz

Eltérő termékekre, eszközökre és gépekre lesz szükségünk az egyes parkettatípusoknál, sőt, a parketta kora is befolyásolhatja, hogy mit kell használnunk. A szakboltban mindenképp kérjük az eladó segítségét a megfelelő termékek kiválasztásához, hogy ne ezen múljon a felújítás sikere.

4. Nem követed a használati utasítást

Sokszor evidens, hogy egy adott gépet vagy terméket hogyan kell használni, ám még ilyen esetben sem maradhat el a használati utasítás alapos átolvasása. A gyártó nem véletlenül írja a dobozra a használat helyes menetét, időtartamát vagy mennyiségét, hiszen csak ezeket követve tudja garantálni a várt végeredményt. Ne ezen a néhány percen múljon hát!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin