Ezeket NE kövesd el – 4 hiba, amit parkettafelújítás során elkövethetsz

Ezeket NE kövesd el – 4 hiba, amit parkettafelújítás során elkövethetsz

A karcok és a foltok már többségben vannak a parkettádon az ép részekhez képest? Akkor nem lehet tovább halogatni a parkettafelújítást.

Ötletládához ad!

A parkettafelújítás nagy projekt, ezért megeshet, hogy nem sikerül mindent tökéletesen kiviteleznünk. Ez összességében nem is akkora probléma, ám van néhány gyakran előforduló és súlyos következményekkel járó hiba, melyek képesek elrontani az végeredményt. Mutatjuk is ezeket.

1. Nem egyenletes a csiszolás

Ezt a hibát elsősorban csiszolópapírral vagy kézi csiszológéppel szoktuk elkövetni, mivel a nagy géppel viszonylag egyenletes eredményt lehet elérni. A kézi eszközöknél azonban nagyon kell figyelnünk az erősségre, hiszen az egyenetlen csiszolás a parkettafelújítás egyik legnagyobb hibája. Az egyenetlen parketta más tónusú lehet például lakkozás után, illetve a jelentős különbség egyes helyeken szabad szemmel (és akár a talpunkkal) is érzékelhető lesz.

2. Nem szabadulsz meg a portól

A csiszolással keletkezett hatalmas pormennyiséget valóban nem egyszerű maradéktalanul eltüntetni, ám a szép végeredmény érdekében muszáj. Már csiszolás közben érdemes több alkalommal alaposan felporszívózni a port. Ha ugyanis poros rétegre visszük fel a lakkot vagy a festéket, a padló bántóan egyenetlen lesz, amit utólag nem tudunk orvosolni.

3. Nem megfelelő eszközt használsz

Eltérő termékekre, eszközökre és gépekre lesz szükségünk az egyes parkettatípusoknál, sőt, a parketta kora is befolyásolhatja, hogy mit kell használnunk. A szakboltban mindenképp kérjük az eladó segítségét a megfelelő termékek kiválasztásához, hogy ne ezen múljon a felújítás sikere.

4. Nem követed a használati utasítást

Sokszor evidens, hogy egy adott gépet vagy terméket hogyan kell használni, ám még ilyen esetben sem maradhat el a használati utasítás alapos átolvasása. A gyártó nem véletlenül írja a dobozra a használat helyes menetét, időtartamát vagy mennyiségét, hiszen csak ezeket követve tudja garantálni a várt végeredményt. Ne ezen a néhány percen múljon hát!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin