Ezeket NE kövesd el – 4 hiba, amit parkettafelújítás során elkövethetsz

Ezeket NE kövesd el – 4 hiba, amit parkettafelújítás során elkövethetsz

A karcok és a foltok már többségben vannak a parkettádon az ép részekhez képest? Akkor nem lehet tovább halogatni a parkettafelújítást.

Ötletládához ad!

A parkettafelújítás nagy projekt, ezért megeshet, hogy nem sikerül mindent tökéletesen kiviteleznünk. Ez összességében nem is akkora probléma, ám van néhány gyakran előforduló és súlyos következményekkel járó hiba, melyek képesek elrontani az végeredményt. Mutatjuk is ezeket.

1. Nem egyenletes a csiszolás

Ezt a hibát elsősorban csiszolópapírral vagy kézi csiszológéppel szoktuk elkövetni, mivel a nagy géppel viszonylag egyenletes eredményt lehet elérni. A kézi eszközöknél azonban nagyon kell figyelnünk az erősségre, hiszen az egyenetlen csiszolás a parkettafelújítás egyik legnagyobb hibája. Az egyenetlen parketta más tónusú lehet például lakkozás után, illetve a jelentős különbség egyes helyeken szabad szemmel (és akár a talpunkkal) is érzékelhető lesz.

2. Nem szabadulsz meg a portól

A csiszolással keletkezett hatalmas pormennyiséget valóban nem egyszerű maradéktalanul eltüntetni, ám a szép végeredmény érdekében muszáj. Már csiszolás közben érdemes több alkalommal alaposan felporszívózni a port. Ha ugyanis poros rétegre visszük fel a lakkot vagy a festéket, a padló bántóan egyenetlen lesz, amit utólag nem tudunk orvosolni.

3. Nem megfelelő eszközt használsz

Eltérő termékekre, eszközökre és gépekre lesz szükségünk az egyes parkettatípusoknál, sőt, a parketta kora is befolyásolhatja, hogy mit kell használnunk. A szakboltban mindenképp kérjük az eladó segítségét a megfelelő termékek kiválasztásához, hogy ne ezen múljon a felújítás sikere.

4. Nem követed a használati utasítást

Sokszor evidens, hogy egy adott gépet vagy terméket hogyan kell használni, ám még ilyen esetben sem maradhat el a használati utasítás alapos átolvasása. A gyártó nem véletlenül írja a dobozra a használat helyes menetét, időtartamát vagy mennyiségét, hiszen csak ezeket követve tudja garantálni a várt végeredményt. Ne ezen a néhány percen múljon hát!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Lámpatrendek 2023 – Így varázsolj fényt a sötétbe

A lámpák elengedhetetlen részét képezik az otthonodnak. Ha szereted követni a trendeket – vagy legalább ismerni azokat –, akkor mutatjuk, hogy 2023-ban milyen színek és formák kerülnek az érdeklődés középpontjába a fényforrásoknál.

Tipp 4 jel, hogy itt az ideje lecserélni a porszívódat

A porszívó a háztartás egyik legfontosabb eszköze, az igazi tisztaság megkerülhetetlen szereplője. Porszívózni jóval kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb, mint a söpörni, ezért a porszívónak jó gondját kell viselni, és időben cserélni, ha eljön ez az idő. Összegyűjtöttünk 4 jelet, ami egyértelműen a készülék élettartamának végét jelzi.

Tipp 4 szuper upcycling ötlet csináld magad polcokra

Szeretsz barkácsolni, és szükséged lenne néhány polcra? A legjobb helyen jársz! Az alábbi 4 upcycling ötlet biztosan inspirálóan hat rád.

Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin