Forrás: Getty

Ezeket NE kövesd el – 4 hiba, amit parkettafelújítás során elkövethetsz

A parkettafelújítás nagy projekt, ezért megeshet, hogy nem sikerül mindent tökéletesen kiviteleznünk. Ez összességében nem is akkora probléma, ám van néhány gyakran előforduló és súlyos következményekkel járó hiba, melyek képesek elrontani az végeredményt. Mutatjuk is ezeket.

1. Nem egyenletes a csiszolás

Ezt a hibát elsősorban csiszolópapírral vagy kézi csiszológéppel szoktuk elkövetni, mivel a nagy géppel viszonylag egyenletes eredményt lehet elérni. A kézi eszközöknél azonban nagyon kell figyelnünk az erősségre, hiszen az egyenetlen csiszolás a parkettafelújítás egyik legnagyobb hibája. Az egyenetlen parketta más tónusú lehet például lakkozás után, illetve a jelentős különbség egyes helyeken szabad szemmel (és akár a talpunkkal) is érzékelhető lesz.

2. Nem szabadulsz meg a portól

A csiszolással keletkezett hatalmas pormennyiséget valóban nem egyszerű maradéktalanul eltüntetni, ám a szép végeredmény érdekében muszáj. Már csiszolás közben érdemes több alkalommal alaposan felporszívózni a port. Ha ugyanis poros rétegre visszük fel a lakkot vagy a festéket, a padló bántóan egyenetlen lesz, amit utólag nem tudunk orvosolni.

3. Nem megfelelő eszközt használsz

Eltérő termékekre, eszközökre és gépekre lesz szükségünk az egyes parkettatípusoknál, sőt, a parketta kora is befolyásolhatja, hogy mit kell használnunk. A szakboltban mindenképp kérjük az eladó segítségét a megfelelő termékek kiválasztásához, hogy ne ezen múljon a felújítás sikere.

4. Nem követed a használati utasítást

Sokszor evidens, hogy egy adott gépet vagy terméket hogyan kell használni, ám még ilyen esetben sem maradhat el a használati utasítás alapos átolvasása. A gyártó nem véletlenül írja a dobozra a használat helyes menetét, időtartamát vagy mennyiségét, hiszen csak ezeket követve tudja garantálni a várt végeredményt. Ne ezen a néhány percen múljon hát!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.