Ezek lesznek 2022 fürdőszobatrendjei – Melyik a kedvenced?

Ezek lesznek 2022 fürdőszobatrendjei – Melyik a kedvenced?

Ha idén fel szeretnéd újítani a fürdőszobádat, vagy csak érdekelnek a legújabb trendek, akkor görgess lejjebb! Cikkünkben összegyűjtöttük a 2022-es fürdőszobai trendeket.

Ötletládához ad!

Sötét színek

Elsőre meglepőnek tűnhet ez a trend, hiszen a sötét színektől inkább nyomasztó és lehangoló lesz egy adott helyiség, mintsem trendi. A fürdőszoba esetében ez azonban nem igaz, főleg nem az olyan színek esetén, mint a fekete vagy az antracit. E kettő sokkal inkább elegánssá varázsolja ezt a helyiséget, főleg ha egy matt változat mellett tesszük le a voksunkat.

Ha homokszínekkel, arany vagy réz kiegészítőkkel vegyítjük ezeket a sötét árnyalatokat, akkor rendkívül hangulatos lesz a végeredmény. A fehér mosdó és a fehér bútorok ellenben túl nagy kontrasztot képeznek, így ezeket mellőzzük.

Letisztultság

A jól átlátható fürdőszobák 2022-ben is trendik maradnak, mindössze annyi változással, hogy előtérbe kerülnek a falra szerelhető, láb nélküli szekrények, melyekről a fogantyúk is lekerülnek. A fiókok és szekrényajtók a „push-to-open” technikával nyílnak. Ezeken kívül a letisztult üvegajtós zuhanyzók örvendenek nagy sikernek, ami többek között annak is köszönhető, hogy átláthatóságuk miatt optikailag tágítják a teret.

Csempe nélküli fürdő

Nincs fürdőszoba csempe nélkül. Míg pár évvel ezelőtt ez tényleg így volt, manapság már nem kötelező eleme a csempe a fürdőnek, 2022-ben pedig végképp búcsút inthetünk ezeknek. Manapság szerencsére már rengeteg más burkolóanyag vagy festék létezik, melyeknek hála már csak bizonyos részeken, például a zuhanyzóban elengedhetetlen a csempe használata. A helyiség többi falára akár speciális tapétát is ragaszthatunk, de természetesen a hagyományos festett falak is rendkívül jól mutatnak. Idén továbbá a fugamentes falak rendkívül kedveltek, melyek optikailag bámulatosak, tisztántartásuk pedig sokkal egyszerűbb, hiszen a kosz és a vízkő nem tud lerakódni a lapok között.

Természetes dekorációk

A fürdőszobában is szükségünk van némi dekorációra, de csak mértékkel. 2022-ben a természetes dekorok kedveltebbek, mint valaha: rattan kosarak, rattan szennyestartók, fa ülőpad vagy szék, növények. Ezeket minimalista, letisztult és íves formájú dekorációkkal lehet párosítani, például tükrökkel vagy polcokkal, melyeken például a krémeket tudjuk tárolni.

Csaptelepek

2022-ben a csaptelepek kerülnek a figyelem középpontjába. Itt arra kell figyelnünk, hogy ne csak stílusosak és egyediek legyenek, hanem funkciójukat tekintve is több mindent tudjanak. Ez alatt azt értjük, hogy a csaptelep legyen kihúzható vagy a feje mozgatható, illetve kétféle vízsugárral is működjön. Az anyagokat, illetve színeket tekintve a melegebb fémes árnyalatok kedveltek: az arany, a sárga- és a vörösréz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin