Forrás: Getty

Ezek lesznek 2022 fürdőszobatrendjei – Melyik a kedvenced?

Sötét színek

Elsőre meglepőnek tűnhet ez a trend, hiszen a sötét színektől inkább nyomasztó és lehangoló lesz egy adott helyiség, mintsem trendi. A fürdőszoba esetében ez azonban nem igaz, főleg nem az olyan színek esetén, mint a fekete vagy az antracit. E kettő sokkal inkább elegánssá varázsolja ezt a helyiséget, főleg ha egy matt változat mellett tesszük le a voksunkat.

Ha homokszínekkel, arany vagy réz kiegészítőkkel vegyítjük ezeket a sötét árnyalatokat, akkor rendkívül hangulatos lesz a végeredmény. A fehér mosdó és a fehér bútorok ellenben túl nagy kontrasztot képeznek, így ezeket mellőzzük.

Letisztultság

A jól átlátható fürdőszobák 2022-ben is trendik maradnak, mindössze annyi változással, hogy előtérbe kerülnek a falra szerelhető, láb nélküli szekrények, melyekről a fogantyúk is lekerülnek. A fiókok és szekrényajtók a „push-to-open” technikával nyílnak. Ezeken kívül a letisztult üvegajtós zuhanyzók örvendenek nagy sikernek, ami többek között annak is köszönhető, hogy átláthatóságuk miatt optikailag tágítják a teret.

Csempe nélküli fürdő

Nincs fürdőszoba csempe nélkül. Míg pár évvel ezelőtt ez tényleg így volt, manapság már nem kötelező eleme a csempe a fürdőnek, 2022-ben pedig végképp búcsút inthetünk ezeknek. Manapság szerencsére már rengeteg más burkolóanyag vagy festék létezik, melyeknek hála már csak bizonyos részeken, például a zuhanyzóban elengedhetetlen a csempe használata. A helyiség többi falára akár speciális tapétát is ragaszthatunk, de természetesen a hagyományos festett falak is rendkívül jól mutatnak. Idén továbbá a fugamentes falak rendkívül kedveltek, melyek optikailag bámulatosak, tisztántartásuk pedig sokkal egyszerűbb, hiszen a kosz és a vízkő nem tud lerakódni a lapok között.

Természetes dekorációk

A fürdőszobában is szükségünk van némi dekorációra, de csak mértékkel. 2022-ben a természetes dekorok kedveltebbek, mint valaha: rattan kosarak, rattan szennyestartók, fa ülőpad vagy szék, növények. Ezeket minimalista, letisztult és íves formájú dekorációkkal lehet párosítani, például tükrökkel vagy polcokkal, melyeken például a krémeket tudjuk tárolni.

Csaptelepek

2022-ben a csaptelepek kerülnek a figyelem középpontjába. Itt arra kell figyelnünk, hogy ne csak stílusosak és egyediek legyenek, hanem funkciójukat tekintve is több mindent tudjanak. Ez alatt azt értjük, hogy a csaptelep legyen kihúzható vagy a feje mozgatható, illetve kétféle vízsugárral is működjön. Az anyagokat, illetve színeket tekintve a melegebb fémes árnyalatok kedveltek: az arany, a sárga- és a vörösréz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.