Ezek a leggyakoribb hibák, amit előfordulnak padlószőnyeg vásárlásakor

Ezek a leggyakoribb hibák, amit előfordulnak padlószőnyeg vásárlásakor

A szőnyegvásárlás nem olyasmi, amit a legtöbb ember gyakran csinál; sőt, néhányan talán csak két-háromszor vesznek padlószőnyeget egész életük során. Emiatt könnyen összezavarodhatunk a szőnyeg vásárlása során, és végül olyan szőnyegnél kötünk ki, amely nem felel meg az igényeinknek.

Ötletládához ad!

Ezt az 6 gyakori hibát ne kövesd el, ha padlószőnyeget vásárolsz:

1. „Minél nehezebb, annál minőségibb”

Régről származó mondás, hogy szőnyegvásárláskor a legnagyobb súlyú darabot kell választani, mert az a minőségi. Lehetséges, hogy ez régen, hogy igaz volt, napjainkban azonban már nem vásárolhatunk eszerint. A modern technológiának köszönhetően már a könnyebb darabok is jó minőségűek, ezért inkább az anyagot, a szőnyeg típusát és a mi preferenciákat vegyük figyelembe.

2. Megfeledkezünk az alátétről

Sokan elfelejtik, hogy hiába puha a padlószőnyeg anyaga, közvetlenül a padlóra helyezve nem fogjuk tudni kiélvezni. Az alátét nem csak komfortosabb végeredményt ad, de sokkal esztétikusabban is fog mutatni általa a padló. Az alátét beszerzése mellett szól az az érv is, hogy sokkal tartósabb lesz a padlószőnyeg általa, hiszen a plusz réteg segít elnyelni a súlyt.

3. Nem végezzük el a kutatómunkát

Miután kinéztünk néhány opciót, muszáj kutatómunkára szánni magunkat. Olvassunk utána az adott anyagnak, esetleg a konkrét szőnyegtípusnak, és olvassuk el a vásárlói véleményeket is. A végső döntést mindenképp csak alaposan ezt követően hozzuk meg.

4. Mérethiba

Szuper dolog, ha a bolt látogatása előtt lemérjük a szőnyegezni való szobát, és konkrét méretekkel nézelődünk. Azonban hagyjuk a számolást az üzletben lévő szakemberre, aki a szoba paraméterei alapján pontosan meg fogja tudni mondani, mennyi anyagra is lesz szükségünk. Inkább kérjünk segítséget, minthogy elszámolt anyaggal kudarcot valljon a projekt.

5. Reklámozott darabok priorizálása

Gyakran fordul elő, hogy a cégek a legkevésbé kelendő terméküket reklámozzák a legnagyobb hanggal. Nem véletlen, hiszen szeretnének megszabadulni attól, amire már sokan nemet mondtak. Semmiképp se akadjunk le a reklámozott termékeknél – bár érdemes átnézni őket, hiszen akadhatnak köztük jó darabok.

6. Nem vesszük figyelembe az életstílusunkat és a szoba használatát

Más szőnyegtípusra lesz szükségünk a ritkán használt szobákban, mint például a nappaliban. Ahogy jó ötlet a könnyen takarítható típusok közül válogatni, ha gyerekszobába választunk szőnyeget, illetve ha benti kiskedvencünk van.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin