Ezek a leggyakoribb hibák, amit előfordulnak padlószőnyeg vásárlásakor

Ezek a leggyakoribb hibák, amit előfordulnak padlószőnyeg vásárlásakor

A szőnyegvásárlás nem olyasmi, amit a legtöbb ember gyakran csinál; sőt, néhányan talán csak két-háromszor vesznek padlószőnyeget egész életük során. Emiatt könnyen összezavarodhatunk a szőnyeg vásárlása során, és végül olyan szőnyegnél kötünk ki, amely nem felel meg az igényeinknek.

Ötletládához ad!

Ezt az 6 gyakori hibát ne kövesd el, ha padlószőnyeget vásárolsz:

1. „Minél nehezebb, annál minőségibb”

Régről származó mondás, hogy szőnyegvásárláskor a legnagyobb súlyú darabot kell választani, mert az a minőségi. Lehetséges, hogy ez régen, hogy igaz volt, napjainkban azonban már nem vásárolhatunk eszerint. A modern technológiának köszönhetően már a könnyebb darabok is jó minőségűek, ezért inkább az anyagot, a szőnyeg típusát és a mi preferenciákat vegyük figyelembe.

2. Megfeledkezünk az alátétről

Sokan elfelejtik, hogy hiába puha a padlószőnyeg anyaga, közvetlenül a padlóra helyezve nem fogjuk tudni kiélvezni. Az alátét nem csak komfortosabb végeredményt ad, de sokkal esztétikusabban is fog mutatni általa a padló. Az alátét beszerzése mellett szól az az érv is, hogy sokkal tartósabb lesz a padlószőnyeg általa, hiszen a plusz réteg segít elnyelni a súlyt.

3. Nem végezzük el a kutatómunkát

Miután kinéztünk néhány opciót, muszáj kutatómunkára szánni magunkat. Olvassunk utána az adott anyagnak, esetleg a konkrét szőnyegtípusnak, és olvassuk el a vásárlói véleményeket is. A végső döntést mindenképp csak alaposan ezt követően hozzuk meg.

4. Mérethiba

Szuper dolog, ha a bolt látogatása előtt lemérjük a szőnyegezni való szobát, és konkrét méretekkel nézelődünk. Azonban hagyjuk a számolást az üzletben lévő szakemberre, aki a szoba paraméterei alapján pontosan meg fogja tudni mondani, mennyi anyagra is lesz szükségünk. Inkább kérjünk segítséget, minthogy elszámolt anyaggal kudarcot valljon a projekt.

5. Reklámozott darabok priorizálása

Gyakran fordul elő, hogy a cégek a legkevésbé kelendő terméküket reklámozzák a legnagyobb hanggal. Nem véletlen, hiszen szeretnének megszabadulni attól, amire már sokan nemet mondtak. Semmiképp se akadjunk le a reklámozott termékeknél – bár érdemes átnézni őket, hiszen akadhatnak köztük jó darabok.

6. Nem vesszük figyelembe az életstílusunkat és a szoba használatát

Más szőnyegtípusra lesz szükségünk a ritkán használt szobákban, mint például a nappaliban. Ahogy jó ötlet a könnyen takarítható típusok közül válogatni, ha gyerekszobába választunk szőnyeget, illetve ha benti kiskedvencünk van.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin