Ezek a leggyakoribb hibák, amit előfordulnak padlószőnyeg vásárlásakor

Ezek a leggyakoribb hibák, amit előfordulnak padlószőnyeg vásárlásakor

A szőnyegvásárlás nem olyasmi, amit a legtöbb ember gyakran csinál; sőt, néhányan talán csak két-háromszor vesznek padlószőnyeget egész életük során. Emiatt könnyen összezavarodhatunk a szőnyeg vásárlása során, és végül olyan szőnyegnél kötünk ki, amely nem felel meg az igényeinknek.

Ötletládához ad!

Ezt az 6 gyakori hibát ne kövesd el, ha padlószőnyeget vásárolsz:

1. „Minél nehezebb, annál minőségibb”

Régről származó mondás, hogy szőnyegvásárláskor a legnagyobb súlyú darabot kell választani, mert az a minőségi. Lehetséges, hogy ez régen, hogy igaz volt, napjainkban azonban már nem vásárolhatunk eszerint. A modern technológiának köszönhetően már a könnyebb darabok is jó minőségűek, ezért inkább az anyagot, a szőnyeg típusát és a mi preferenciákat vegyük figyelembe.

2. Megfeledkezünk az alátétről

Sokan elfelejtik, hogy hiába puha a padlószőnyeg anyaga, közvetlenül a padlóra helyezve nem fogjuk tudni kiélvezni. Az alátét nem csak komfortosabb végeredményt ad, de sokkal esztétikusabban is fog mutatni általa a padló. Az alátét beszerzése mellett szól az az érv is, hogy sokkal tartósabb lesz a padlószőnyeg általa, hiszen a plusz réteg segít elnyelni a súlyt.

3. Nem végezzük el a kutatómunkát

Miután kinéztünk néhány opciót, muszáj kutatómunkára szánni magunkat. Olvassunk utána az adott anyagnak, esetleg a konkrét szőnyegtípusnak, és olvassuk el a vásárlói véleményeket is. A végső döntést mindenképp csak alaposan ezt követően hozzuk meg.

4. Mérethiba

Szuper dolog, ha a bolt látogatása előtt lemérjük a szőnyegezni való szobát, és konkrét méretekkel nézelődünk. Azonban hagyjuk a számolást az üzletben lévő szakemberre, aki a szoba paraméterei alapján pontosan meg fogja tudni mondani, mennyi anyagra is lesz szükségünk. Inkább kérjünk segítséget, minthogy elszámolt anyaggal kudarcot valljon a projekt.

5. Reklámozott darabok priorizálása

Gyakran fordul elő, hogy a cégek a legkevésbé kelendő terméküket reklámozzák a legnagyobb hanggal. Nem véletlen, hiszen szeretnének megszabadulni attól, amire már sokan nemet mondtak. Semmiképp se akadjunk le a reklámozott termékeknél – bár érdemes átnézni őket, hiszen akadhatnak köztük jó darabok.

6. Nem vesszük figyelembe az életstílusunkat és a szoba használatát

Más szőnyegtípusra lesz szükségünk a ritkán használt szobákban, mint például a nappaliban. Ahogy jó ötlet a könnyen takarítható típusok közül válogatni, ha gyerekszobába választunk szőnyeget, illetve ha benti kiskedvencünk van.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Vigyázat! Ezeket a virágokat SOHA ne tedd egy vázába

A frissen vágott virágok színt visznek az otthonunkba, továbbá dekorációs elemként is jó választásnak bizonyulnak. Annak érdekében azonban, hogy minél tovább élvezhessük a látványukat, oda kell figyelnünk, hogy milyen fajta virágokat teszünk egy vázába.

Kert 5 év munkájának gyümölcse: egy önfenntartó és víztakarékos erdőkert az udvaron

Anikó büszkén mutatta meg nekünk kertjüket, amely nem csak szép, de a házzal is tökéletes összhangban van. Nyáron hűt, télen fűt, és teljesen önfenntartó. Nekünk ennyi elég ahhoz, hogy azt mondjuk: ez a tökéletes privát zöld övezet.

Tipp Esküvői ajándék etikett – Mit? Mennyit? Mikor? Milyen értékben?

A nyár az esküvők időszaka, ezzel együtt ilyenkor gyakran felmerül a kérdés is: mit adjunk ajándékba? Cikkünkben összegyűjtöttük az alapvető szabályokat, valamint konkrét ajándéktippeket is hoztunk.

Tipp Látványos dekoráció: függő makramé virágtartó készítése saját kezűleg

A makramé az utóbbi években egyre kedveltebb, így a legtöbb otthonban megtalálható legalább egy ilyen dekoráció. Ha neked is tetszik, akkor készíts magadnak például egy függő virágtartót ezzel a technikával.

Stílus A skandináv lakberendezési stílus kötelező elemei

A skandináv lakberendezés nem megy ki a divatból, sőt, egyre több otthonba választják hangulatos elemeit. Népszerűségének okát nem kell sokáig keresni, hiszen a skandináv stílus természetes, letisztult és végtelen harmóniát áraszt magából. Szeretnéd te is becsempészni otthonodba az északi életérzést? Ezek a skandináv lakberendezési stílus kötelező elemei.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin