Forrás: Getty

Ettől a 3 dologtól még most válj meg!

Sminkcuccok

A ruhásszekrényünket valószínűleg már többször is átnéztük, így már nincs felesleges ruhánk vagy kiegészítőnk. A sminkcuccainkra ez azonban nagy valószínűséggel nem igaz, pedig bizonyos időközönként azokat is át kellene néznünk, hiszen ezeknek a termékeknek is van lejárati dátumuk. Erről gyakran megfeledkezünk, pedig ha ezeket a készítményeket túl sokáig használjuk, akkor akár veszélybe is sodorhatjuk például a bőrünk egészségét. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen szánjunk némi időt erre a feladatra, és minden olyan terméktől szabaduljunk meg, ami már lejárt, esetleg megváltozott az állaga, a színe, a szaga… Ezt ne csak a make-upokkal végezzük el, hanem az arcápoló termékekkel, krémekkel és samponokkal is.

Konzervek

A konzervek évekig elállnak, így azok lejáratával nemigen szoktunk foglalkozni, hiszen abban a hitben vagyunk, hogy még biztosan fogyaszthatóak. Arról azonban gyakran megfeledkezünk, ha nem pár hete vásároltuk ezeket, hanem akár több évvel ezelőtt. Épp ezért nézzük át a szekrényekben megbújó konzerveket, váljunk meg a lejártaktól, majd a lejárati dátumok szerint tegyük vissza őket. Mindig az kerüljön leghátra, ami a legtovább áll el.

Gyógyszerek

Mikor nyúlunk a gyógyszeres szekrénybe? Ha fáj valamink vagy esetleg megfáztunk. Ez remélhetőleg ritkán fordul elő, így nagy eséllyel nem igazán vagyunk tudtában annak, hogy melyik készítmény járt már le, és melyik nem. Annak érdekében, hogy ne akkor tudatosuljon bennünk, hogy lejárt a fejfájáscsillapító, amikor épp szükségünk van rá, ezeket is ajánlott rendszeresen átnézni. Fontos megjegyezni, hogy a lejárt gyógyszereket ne a háztartási szemétbe száműzzük, hiszen veszélyes hulladéknak minősülnek. Gyűjtsük össze a lejártakat, majd vigyük el a közeli patikába, ahol direkt erre a célra kihelyezett ládákba tudjuk dobni ezeket a készítményeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.