Ettől a 3 dologtól még most válj meg!

Ettől a 3 dologtól még most válj meg!

A minimalizmus még mindig trendi, így a felesleges dolgok szortírozása életünk szerves részéve vált. Ennek ellenére vannak olyan területek, melyekről meg szoktunk feledkezni, pedig számos olyan dolgot rejtenek, melyeknek már inkább a szemetesben lenne a helyük. Lássuk, melyek ezek.

Ötletládához ad!

Sminkcuccok

A ruhásszekrényünket valószínűleg már többször is átnéztük, így már nincs felesleges ruhánk vagy kiegészítőnk. A sminkcuccainkra ez azonban nagy valószínűséggel nem igaz, pedig bizonyos időközönként azokat is át kellene néznünk, hiszen ezeknek a termékeknek is van lejárati dátumuk. Erről gyakran megfeledkezünk, pedig ha ezeket a készítményeket túl sokáig használjuk, akkor akár veszélybe is sodorhatjuk például a bőrünk egészségét. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen szánjunk némi időt erre a feladatra, és minden olyan terméktől szabaduljunk meg, ami már lejárt, esetleg megváltozott az állaga, a színe, a szaga… Ezt ne csak a make-upokkal végezzük el, hanem az arcápoló termékekkel, krémekkel és samponokkal is.

Konzervek

A konzervek évekig elállnak, így azok lejáratával nemigen szoktunk foglalkozni, hiszen abban a hitben vagyunk, hogy még biztosan fogyaszthatóak. Arról azonban gyakran megfeledkezünk, ha nem pár hete vásároltuk ezeket, hanem akár több évvel ezelőtt. Épp ezért nézzük át a szekrényekben megbújó konzerveket, váljunk meg a lejártaktól, majd a lejárati dátumok szerint tegyük vissza őket. Mindig az kerüljön leghátra, ami a legtovább áll el.

Gyógyszerek

Mikor nyúlunk a gyógyszeres szekrénybe? Ha fáj valamink vagy esetleg megfáztunk. Ez remélhetőleg ritkán fordul elő, így nagy eséllyel nem igazán vagyunk tudtában annak, hogy melyik készítmény járt már le, és melyik nem. Annak érdekében, hogy ne akkor tudatosuljon bennünk, hogy lejárt a fejfájáscsillapító, amikor épp szükségünk van rá, ezeket is ajánlott rendszeresen átnézni. Fontos megjegyezni, hogy a lejárt gyógyszereket ne a háztartási szemétbe száműzzük, hiszen veszélyes hulladéknak minősülnek. Gyűjtsük össze a lejártakat, majd vigyük el a közeli patikába, ahol direkt erre a célra kihelyezett ládákba tudjuk dobni ezeket a készítményeket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin