Forrás: Getty

Erkély beépítési ötletek – Így hozhatjuk ki a maximumot az erkélyből

Erkély beépítése – Mi kell hozzá?

Fontos leszögezni, hogy nem lehetséges minden erkélyt beépíteni. Sok esetben azonban ennek semmi akadálya, csupán végig kell járni a jogi lépéseket, és be kell szerezni a szükséges engedélyeket. Az erkély beépítését minden esetben be kell jelenteni, és egyes esetekben hatósági engedély is szükséges hozzá, ha az átalakítás érintené a ház teherhordó szerkezetét vagy az épület homlokzatát is megváltoztatná. A jogi és hatósági lépések után már „csak” szakembereket kell keresni, akik feltérképezik a terepet, ezek alapján tervet készítenek és kiviteleznek. 

Dekoratív erkély beépítési ötletek

  • Sunroom

A sunroom sokáig csak a kertes házban élők kiváltsága volt, pedig erkély beépítés által is kialakítható. A sunroom lényege, hogy óriási üvegfelülettel rendelkezik, ezért rengeteg fény áramlik be. Növényekkel és trendi bútorokkal dekoráljuk, hogy igazi Insta-szintű sikk legyen. A színek tekintetében törekedjünk minél több fehéret és semleges árnyalatot használni. 

  • Pihenősarok

A beépített erkélynek csupán annyi funkciója is lehet, hogy egy kellemes pihenősarkot biztosítson. Kényelmes kiülővel tökéletes helyszín olvasni, reggel kávézni, vagy csak a kisállatunkkal „kiülni” ide, és nézelődni.

Hasznos erkély beépítési ötletek

  • Home office

Keresed a tökéletes home office helyszínt? Építsd be az erkélyed! Ha otthonról dolgozol, hosszú távon mindenképp megtérülő befektetés, hiszen a nyugodt, fényes, speciálisan erre kialakított helyszín garantáltan javítani fogja a produktivitásodat. 

  • Étkező

A nappaliban vagy éppen a konyhában összekucorodva étkeztek? A beépített erkély tökéletes étkezőnek, ahol akár vendégséget is rendezhetünk. Fényes, szép étkezősarkot alakíthatunk ki ilyen környezetben. Ha nyithatók az ablakok, akkor szinte kerti parti hangulat is lehet egy-egy ilyen vendégség. 

  • Edzősarok

Régóta keresed a tökéletes helyet, ahol formába hozhatnád magad? Az erkély pont elég ahhoz, hogy egy szőnyeggel vagy egy-két kisebb edzőgép segítségével elindulj ezen az úton. Sőt, akár jógázni is szuper, hiszen a letisztult, fényes sarok tökéletes helyszín meditálni és kikapcsolódni a jóga lassú, de hatásos gyakorlatsorával.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.