Forrás: Getty

Egyszerű házi recept a ragyogóan tiszta fehér cipőkért

Mire lesz szükséged? 

  • Fogkrém (hagyományos, csak fehér színű fogkrém működik)
  • Szódabikarbóna
  • Mosogatószer

Hogyan készítheted el a pasztát? 

Szerencsére nem csak az alapanyagok beszerzése roppant egyszerű, hanem a tisztítópaszta kikeverése is. Csupán egyetlen evőkanálra lesz szükséged hozzá.

Fontos! Előbb próbáld ki a mosogatószert a cipő egy nem látható részén, hogy nem hagy-e foltot maga után, vagy színezi-e el az anyagot. Ha teljesen le tudod mosni a tesztelt részről a mosogatószert foltok nélkül, akkor biztonsággal használható az egész cipő tisztításához is. 

Mérj ki egy fél evőkanálnyi fogkrémet egy tálkában, majd adj hozzá egy púpos evőkanálnyi szódabikarbónát, végül egy fél evőkanálnyi mosogatószert.  Alaposan keverd össze az alapanyagokat, hogy homogén pasztát kapj.

Hogyan használd a pasztát a cipőn? 

A legjobb, ha egy régi fogkefét vagy egy tiszta, puha szálú kefét használsz. Nedvesítsd be a fogkefét, vegyél fel a tisztítópasztából, majd körkörös mozdulattal kezdd el átsikálni a cipőt. A tisztítást érdemes a cipő tetején, az cipőfűző lyukainál elkezdeni, majd innen lefelé haladni. 

A fogkefét érdemes többször is tisztára mosnod a cipőpucolás közben, máskülönben csak visszahordod a szennyeződéseket vele a cipőre. 

A végén langyos vizes ronggyal töröld tisztára a cipőt, és figyelj arra, hogy garantáltan lejöjjön a tisztítópaszta.

Íme, egy rövid videó arról, hogyan működik ez a praktika:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.