Forrás: Getty

Csodálatosan szép lépcső dekorációs ötletek karácsonyra – Lesd el a profik trükkjeit!

1. Természetes díszítés

Ha az egész lakásban a természetes díszek és a minimalizmus uralkodik, akkor a lépcső sem maradhat ki ebből a stílusból. Az igazi fenyőágakkal nem lőhetünk mellé, ami mellé föld színű masnikat és szalagokat használhatunk dísznek. Ha még több dekort szeretnénk, akkor szárított narancskarikát, tobozt vagy bogyókat is erősíthetünk fel. 

2. Égősor fenyőággal

Kicsit tovább bolondíthatjuk az előző, természetes koncepciót, ha fényfüzér is kerül a korlátra. Arra viszont nagyon figyeljünk, hogy az égők olyanok legyenek, amik nem melegednek fel, különben felgyulladhat a fenyődísz. 

3. Masnis megoldás

A tágas lépcsőházban kényelmesen elférnek az óriási masnik, amik autentikus karácsonyi hangulatot költöztetnek a lakásba. A masnik mellé jól passzolnak az égősorok, fenyőágak, sőt, akár kis gömböket is feltűzhetünk mellé.

4. Klasszikus karácsonyi zoknik 

Ha a család minden tagjának van karácsonyi zoknija, ám kandalló nincs a házban, akkor a lépcső tökéletes alternatív hely lehet nekik. A zoknik mellett boa vagy fenyőágakba tűzdelt gömbök is jól mutatnak. Igazi amerikai karácsonyi hangulatot képesek teremteni. 

5. Függönyszerű égősor

A korlát oszlopaira szerelhetünk függöny szerű égősort is, így nem csak maga a korlát, hanem az egész lépcső ünnepi díszkivilágítást kaphat. Arra figyeljünk a kialakításánál, hogy az égők ne lógjanak a lépcsőnek arra a részére, ahol sétálunk. Nagyon fájdalmas lenne rálépni az apró kis égőkre. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.