Forrás: Getty

Hozzávalók:
- 400 g gyertyaviasz: A legegyszerűbb is megteszi, pláne, ha most próbálkozunk először gyertyakészítéssel.
- Egy kis zacskó színes viasz: Lehetőleg bordó színű, hiszen ettől lesz igazi forralt bor árnyalatú a gyertyánk.
- Forraltbor-kivonat: Ez adja majd a gyertyánk különleges illatát. A boltokban kapható fűszerpor tökéletesen megteszi.
- Kanócok
- Üres bébiételes edény: Ebbe töltjük majd a gyertyát.
- Színes szalagok: A díszítésről sem feledkezhetünk meg, egy mutatós szalag pedig tökéletes választás, hogy feldobjuk a csupasz üveget.
Elkészítés:
- Győződjünk meg róla, hogy az üvegek teljesen tiszták. Az a biztos, ha gyertyaöntés előtt langyos vízzel átmossuk őket.
- Mérjünk ki 400 gramm gyertyaviaszt, és öntsük egy hevítőedénybe. Mivel a gyertyaviasz közvetlen nem érintkezhet forró vízzel, a melegítőedényt kell a forrásban lévő vízbe tartanunk, amíg meg nem olvad a viasz.
- Olvasszuk meg a viaszt annyira, hogy teljesen folyós állagú legyen.
- Adjuk hozzá a forraltbor-kivonatot, hogy illatos legyen a végeredmény.
- Miután a viasz teljesen megolvadt, tegyük a kanócot az üres üvegecske aljára.
- Az olvadt viaszt öntsük az üvegbe úgy, hogy a kanóc vége kilógjon. Ehhez a lépéshez érdemes segítséget kérni, hogy óvatosan tudjuk önteni a forró viaszt az edénybe.
- Vágjuk méretre a kanócot, hagyjuk kihűlni a viaszt.
- Utolsó lépésben tegyük mutatóssá a végeredményt – kössük át például a színes szalaggal az üveget.